C&A: Cazibeniz çekti lider olmaya geliyoruz

Güncelleme Tarihi:

C&A: Cazibeniz çekti lider olmaya geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 00:00

Yabancı markaların Türkiye’ye ilgisi son yıllarda artarak devam ederken, kökleri 1841’e kadar uzanan Hollandalı C&A ilk mağazasını 5 Mayıs’ta İstanbul Mecidiyeköy Profilo alışveriş merkezinin karşısında açıyor.

Uygun fiyatlarıyla bilinen marka Türkiye’de pazar liderliği hedefliyor. C&A’in Türkiye yöneticileri hedef belirtmekten kaçınsa da markanın kısa sürede en az 100 mağaza açacağı perakende sektöründe konuşuluyor. C&A’in Bölge Pazarlama Müdürü Johannes Tisborn, Türkiye’yi iki yıl kadar incelediklerini 2005’de mağaza açma kararı aldıklarını söyledi. 5 yıl önce C&A’in Türkiye satınalma ofisinde çalışan Tisborn, "Türkiye çok büyük bir çekim merkezi oldu. Biz de cazibesine kapıldık. Nüfusu, tüketim alışkanlıklarıyla çok dikkat çekici bir pazar. Perakendecilikteki gelişme de göz kamaştırıcı" dedi.

YERLİ VE GLOBAL RAKİPLER: Türkiye’de perakende sektöründe çok büyük bir rol oynayacaklarını anlatan Tisborn, şöyle konuştu: "Hedefimiz pazar liderliği. Bütün bunların yanında Türkiye kolay bir pazar değil. Yoğun bir rekabet var. Zorluklar yaşayacağız. Türkiye’de hem güçlü yerli hem de önemli global markalar var. Her ikisi de bizim rakibimiz. Türkiye’deki organize perakendeciliğin toplam pazar içindeki payı dikkate alındığında daha büyük gelişmeler olması muhtemel. Market yeni markalara da açık."

FİYATTA AGRESİF OLACAĞIZ: Fiyatlandırmada agresif olacaklarını vurgulayan Tisborn, "Fiyatlarımız pazardaki ortalamanın çok altında olacak. 90-100 YTL’ye de ürünler olacak ama biz genel olarak daha ucuz olacağız" diye konuştu. C&A’in 16 ülkede mağazaları olduğunu, son yıllarda yüzünü Doğu Avrupa’ya döndüğünü hatırlatan Tisborn, üç ülkeye yatırım için 600 milyon dolar ayırdıklarını, bunun büyük kısmının Türkiye’ye ayrılabileceğini söyledi. Tisborn, ilk mağazadan sonra asıl planlamayı yapacaklarını, satınalma gücüne göre sadece büyük şehirlerde kalmayıp, Adana, Antalya gibi şehirlerdeki fırsatları da değerlendireceklerini kaydetti.

BÜYÜK METREKARELER: Hem alışveriş merkezleri hem de caddelere ilgi gösteren C&A, mimunum 1200-1500 metrekare büyüklüğünde mağazalar açmak istiyor. C&A’in Almanya’da büyüklüğü 10 bin metrekareyi bulan mağazaları bulunuyor. Markanın sadece çocuk ürünlerinin satıldığı mağazaların büyüklüğü ise 300-400 metrekare civarında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!