Büyümenin yolunu Türkiye’de buldu

Güncelleme Tarihi:

Büyümenin yolunu Türkiye’de buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2009 00:00

Krize rağmen hedeflenin iki katı araç satılınca Mazda Avrupa Başkanı ve CEO’su Jeffrey Guyton Türkiye’ye ani bir ziyarette bulundu. Avrupa’da büyümek isteyen ve Türkiye’yi bu yolda en önemli koz olarak gören Guyton, Mazda Türkiye’nin Genel Müdürü Bora Koçak’a, “3 yıl içinde pazar payını yüzde 3’e çıkarıp 9 bin adet araç satmalısın. Türkiye bunu başaracak potansiyele sahip” dedi.

Haberin Devamı

2008’de Türkiye’ye doğrudan giriş yaptıktan sonra istikrarlı bir büyüme sağlayan ve krize rağmen hedeflenin iki katı araç satan Japon Mazda’nın Avrupa Başkanı ve CEO’su Jeffrey Guyton, geçen hafta Türkiye’ye geldi. Avrupa’da büyümek isteyen ve Türkiye’yi bu yolda en önemli koz olarak gören Guyton, Türkiye’de Mazda satışlarının krize rağmen bir yılda beklenenin üzerinde artması üzerine çıtayı yükseltti. Mazda Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak’a “3 yıl içinde Türkiye’de yüzde 2.5-3’lük pazar payı bekliyorum. Bunu başarak potansiyele sahipsiniz” diyen Guyton, bunun elde edilmesi için her türlü desteği vereceklerini de söyledi.
Dizel fiyatında indirim
Bora Koçak, Guyton’un yüzde 3’lük pazar payı isteğinin yılda 9 bin araç satmak anlamına geldiğini belirterek, “Biz de ‘Madem böyle bir çıta koydunuz o zaman bizimde bazı isteklerimiz olacak’ dedik. Bu isteklerden en önemlisi kuşkusuz dizel modellerimizde daha rekabatçi fiyatlar almak” diye konuştu.
Mazda’nın yeniden yapılanan Türkiye pazarından 2009 beklentisinin 1500 adet satmak olduğunu belirten Koçak, “Biz bu beklentiye rağmen krizde 3 binin üzerinde araç satışıyla yılı kapatacağız” dedi. Bu yüzden ilk kez Mazda’nın üst düzel bir yöneticisinin Türkiye’ye geldiğini kaydeden Koçak, şöyle konuştu: “Geçmişte Mazda Avrupa’nın başındakiler, Türkiye gibi küçük pazarlarla ilgilenmiyordu. Onlar için büyük satış yaptıkları pazarlar daha önemliydi. Ama Jefrrey Guyton, Mazda’nın Avrupa’da Türkiye gibi potansiyeli olan pazarlarla büyüyeceğinin farkında. Bu yüzden bizi çok destekliyor. Bu ziyaretin de amacı bunu göstermek.”

Haberin Devamı

Rusya krizden etkilenince CX9, 110 bin TL’ye geliyor

MAZDA olarak bu yıl içinde en büyük süprizlerinin başarılı 4x4 modelleri CX9’u Türkiye’ye getirmek olacağını kaydeden Bora Koçak, bu modelle ilgili önemli bir süpriz de verdi. Koçak, “Mazda, Rusya’ya 2-3 bin CX9 verecekti. Kriz nedeniyle talep düşünce bu araçları uygun fiyatla Avrupa’da satmayı kararlaştırdı. Bu noktada bizde 2 hafta sonra bu araçları Türkiye’de satmaya başlıyoruz. Hem de fiyatı 110 ila 120 bin TL arasında olacak. İlk etapta 40 araç gelecek. Yıl sonuna kadar 100 araç daha getireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!