Büyükekşi Metal-İŞ grevini değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Büyükekşi Metal-İŞ grevini değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 14:24

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, metal işçilerinin grevine erteleme kararına ilişkin, "Hükümetimize bu karardan ötürü teşekkür ediyoruz ve bu kararı destekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Büyükekşi, ocak ayı ihracat rakamlarını Aksaray Valisi Şeref Ataklı'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla Aksaray'da açıkladı. Toplantıda, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri değerlendiren Büyükekşi, 2015 yılında Türkiye ekonomisindeki en büyük artının "petrol fiyatlarındaki düşüş" olduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu'nun, Birleşik Metal-İşçileri Sendikası tarafından uygulanan grevi, milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelemesini değerlendiren Büyükekşi, şöyle konuştu: "Metal-İş kolunda Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri 14-17 Aralık'ta iki güzide sendikamızın 3 yıl için anlaşmasını tamamlamasıyla iş barışı içerisinde devam etmekteydi. Ancak üçüncü bir sendikamızın, senelik 2 milyar dolar ihracat yapan 38 iş yerinde başlattığı grev de ihracatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

22 ÜRETİCİ ETKİLENDİ

Otomotiv, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren bu şirketlerde üretimin durması, otomotiv, enerji, boru ve beyaz eşyada üretim yapan ve senelik 20 milyar dolar ihracat hacmine sahip 26 büyük şirketin üretiminin durmasına yol açacaktır. Geçtiğimiz hafta sadece bir şirketimizin üretiminde 70 tıra yapılacak yüklemenin direnişle bekletilmesinden tam 22 üretici firma etkilendi. Hükümetimiz bu etkileri ve taleplerimizi dikkate alarak Bakanlar Kurulu Kararı ile bu grevi erteledi. Hükümetimize bu karardan ötürü teşekkür ediyoruz ve bu kararı destekliyoruz. Türkiye'de aynı işkolunda farklı sendikaların uzlaşmasını olumlu buluyoruz ancak bir başka sendikanın bu anlaşmaya ayak uydurmamasını anlayamıyoruz. Tüm sendikaların ve üye çalışanların bir an önce işlerinin başına dönmeleri çağrımızı yineliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!