Büyük Efes Oteli tadilat için kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyük Efes Oteli tadilat için kapanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 14, 2002 16:29

İzmir'in ''simge'' otelleri arasında yer alan Büyük Efes Oteli, tadilata girmek üzere kapılarını 16 Eylül Pazartesi günü kapatıyor.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı otelleri arasında yer alan ve geçtiğimiz yıl yapılan uluslararası bir ihaleyle işletme hakkı, 15 yıllığına ''Swiss - Ruffles Grubu''na devredilen otel modernize edilecek.
 
Büyük Efes Oteli Genel Müdürü Fuat Dizer, otelin kapanma tarihinin daha önce 30 Temmuz 2002 olarak belirlenmesine rağmen, bu tarihin İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle 16 Eylül 2002'ye ertelendiğini ifade etti.

Dizer, ''Biz 16 Eylül 2002 günü otel içindeki malzemeleri istifleyerek, malları tasfiye edeceğiz. Daha sonra tadilat başlayacak'' dedi.

Tadilat sonrası ''Swiss - Ruffles Grubu''na kiralanacak olan otelin modernizasyonunu dünyanın önde gelen Proje Yönetim Firması olan Amerikan Turner International'ın en büyük hisseye sahip olduğu konsorsiyum yapacak.
Â
Öte yandan Büyük Efes Oteli içinde bulunan sanat eserleri de 7 Ekim 2002 tarihinde müzayede ile satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Müzayedeyi yapacak olan Eskidji Müzayedecilik firması yetkilileri, otelin kapanması sonrası eser sayımının yapılacağı ve müzayede tarihinden bir hafta önce satışa sunulacak eserlerin görülebileceğini dile getirdiler.

Öte yandan oteldeki Artemis Heykeli, duvar süslemeleri ve sinilerin satışa sunulmayacağını öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!