Büyük araç geri çağırma operasyonundan Türkiye de etkilendi

Güncelleme Tarihi:

Büyük araç geri çağırma operasyonundan Türkiye de etkilendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 10:20

Japon otomobil devleri Toyota, Nissan, Honda ve Mazda, hava yastıklarında çıkabilecek olası problemler nedeniyle toplamda 3.39 milyon aracı geri çağıracaklarını açıkladı. Firma yetkilileri sözkonusu geri çağırmadan Türkiye'deki araçların da etkinlendiği açıklamasında bulunurken, iki saat sürecek onarımın ücretsiz yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

Söz konusu otomobil şirketlerinden gelen ilk açıklamalarda farklı markalardaki araçların benzer problemleri olduğu görülüyor. Buna göre dört şirketin toplamda ürettiği 3.39 milyon aracın hepsinin yolcu koltuğu hava yastıklarında arıza tespit edildi.

Toyota sözcüsü, Kasım 2000 ile Mart 2004 tarihleri arasında Japonya veya başka ülkelerde üretilen 1.73 milyon araçta  hava yastıklarında üretim hatası tespit edildiğini açıkladı

Nissan yetkilileri ise yine aynı dönemde Japonya'da üretilmiş olan 480 bin aracı geri çağırma kararı alırken Honda 1.135 milyon hatalı üretim aracını geri çekeceğini açıkladı.

TOYOTA TÜRKİYE: 16 BİN ARACI İLGİLENDİRİYOR

Toyota Türkiye'den yapılan açıklamada bazı araçlardaki ön yolcu hava yastığı kontrolü ve iyileştirmesine yönelik önlem amaçlı global bir servis kampanyası düzenlendiği, Türkiye'de yaklaşık 16 bin aracı ilgilendirdiği bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

Toyota'nın açıklamasında şöyle denildi: "Yapılan Ön yolcu hava yastığı üretiminde hatalı parça olabileceği şüphesiyle yapılan kampanya, bir kaza sonucu hava yastığının patlaması sırasında oluşabilecek ısı ve yaralanma riskini azaltmaya yönelik gerçekleştirilmektedir. Türkiye’de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmamaktadır. Ülkemizde, yaklaşık 16 bin adet araca yönelik olarak gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında 2000-2004 yılları arasından üretilen (9-13 yaş aralığında) farklı model araçlar yeralmaktadır.

"Toyota, tamamen önleyici nitelikte olan bu kampanya için müşterilerini en kısa zamanda yetkili servislerine davet edecektir. Yaklaşık 2 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir."

BU İLK DEĞİL

Otomobil dünyasında daha önce de buna benzer büyük geri çağırmalar yaşanmıştı. 1995 yılında Honda 3.7 milyon, Toyota ise 2012  yılında 6.67 milyon aracını hatalı üretimler sebebiyle geri çağırmıştı.

Şimdiye kadarki en yüksek geri çağırmayı da 2009'da 14 milyon ile Ford gerçekleştirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!