Bursa'ya bir otomotiv yan sanayi daha

Güncelleme Tarihi:

Bursaya bir otomotiv yan sanayi daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 15:41

Coşkunöz Holding ve Magnetto Otomotiv işbirliğiyle yatırımı gerçekleştirilen ve otomobillerin yüzey parçalarının üretileceği, “Coşkunöz Magnetto TGP Hattı” törenle açıldı.

Haberin Devamı

Coşkunöz Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Yöney, Coşkunöz Metal Form AŞ'nin Bursa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında düzenlenen törende, İtalyan otomotiv firması Magnetto ile birlikte büyük tonajlı ve tam otomatik yeni bir pres hattı yatırımını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu yatırımın, Magnetto ve Coşkunöz arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşımanın ötesinde Türk otomotiv yan sanayi için devrim niteliğini taşıdığını anlatan Yöney, “Bu bir yan sanayi devrimidir. Çünkü Türk otomotiv ana sanayi, artık üretimini Batı Avrupalı ülkeler seviyesine çıkarma yolunda kendisine teknolojik ve verimlilik anlamında yanıt verebilecek yan sanayi firmalarını oluşturmakta ve bunun gururunu yaşayıp, yaşatmaktadır” dedi.

Yöney, “TGP hattı” sayesinde Türkiye'de ilk kez otomobilin en önemli ve kritik parçalarından olan dış yüzey panel parçalarının üretiminin yapılacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Fabrikada geçen yıl mart ayında başlatılan çalışmaların 17 ayda tamamlandığına değinen Yöney, “Toplam yatırımı 15 milyon avro olan hat yılda 20 bin ton sac işleme kapasitesiyle çalışacak. 2 bin 200 metrekarelik alanda kurulu olan hat günde 6 bin 500-7 bin adet parça üretebilecek” diye konuştu.

Yöney, Magnetto-Coşkunöz ortak yatırımı olarak bundan sonra da devrim yaratma boyutunda yeni yatırımlar yapmak için ısrarcı olacaklarını ifade ederek, hattın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Magnetto Otomotiv Genel Müdürü Ezio Azzolini ise Türkiye'de sanayi ve otomotiv sektörünün Renault, Ford, Toyota ve Fiat gibi otomobil üreticilerinin varlığı sayesinde iç pazarın brüt yüzde 25'ini temsil ettiğini kaydetti.

Törene, Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) ve Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak, TİSK Başkanı Tuğrul Kutadgobilig, OYAK Renault Genel Müdürü Alain Gabillet'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!