Bursa sanayisini geleceğe hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa sanayisini geleceğe hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2023 07:00

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) vizyonuyla farklı bir kimlik kazanan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), sahip olduğu Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi (TTTMM) ve İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi (İKMAMM) ile tekstil, kompozit, otomotiv ve kimya sektörü başta olmak üzere firmaların Ar-Ge odaklı çalışmalarına güç katıyor.

Haberin Devamı

TTTMM ve İKMAMM, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığı ile tekstil ve teknik tekstil alanlarında ve kompozit malzeme teknolojileri alanında lisansüstü eğitim, temel araştırma, uygulamalı araştırma, ürün geliştirme, üretim ve ticarileştirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Lisans üstü öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılar, öğretim üyeleri, araştırmacılar, mühendisler ve prototip üretiminde yer alıyor.

‘LİDERLİK EDİYOR’

BTSO ve BUTEKOM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTEKOM’da Türkiye’nin ilk Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin yer aldığını dile getirdi. 2017 yılından bu yana merkezin test analiz ve muayene hizmetlerinden tekstil sektörünün yanı sıra farklı sektörlerden 600’den fazla firmanın faydalandığını kaydeden Burkay, merkezin sektörlerin orta ve yüksek teknolojiye geçişinde çözüm odaklı öncü çalışmalara liderlik ettiğini vurguladı. Yeni süreçle birlikte merkezin tekstil, plastik ve kauçuk sektörlerinde akredite olduğunu kaydeden Burkay, “Merkezimizin almaya hak kazandığı akreditasyon belgesi, test süreç ve sonuçlarının uluslararası alanda güvenilir, tarafsız ve kabul gören olması anlamına geliyor. BUTEKOM laboratuvarlarının akreditasyonunun tamamlanması, analiz talep eden firma sayısında artış oluşturmasının yanı sıra; işbirliği çalışmalarına da öncü oldu” dedi.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDAKİ TESTLER TÜRKİYE’DE

Tekstil ve hazır giyim sektörleri ile alt sektörlerinin sürdürülebilir büyümesine yönelik hizmet veren TTTMM, yurtdışında yapılan birçok testin yurt içinde yapılabilmesine imkân tanıyor. Merkez bünyesinde ayrıca kalite problemlerinin çözülmesi, Ar-Ge projelerine yönelik test hizmetleri, teknik destek, laboratuvar eğitimleri ve raporları ile firmaya özet test hizmetleri de veriliyor. İleri kompozit malzeme üreten ve kullanan sektörlere yönelik test ve Ar-Ge hizmeti sunulan İKMAMM’da ise, kompozit alanında numune üretimi, 50’nin üzerinde farklı standartta test/analiz ve 15 farklı yöntemle prototipleme yapılıyor.

BAKMADAN GEÇME!