Burger King 300’üncü restoranı açtı, Türkiye’yi ‘dünya lideri’ yapacak

Güncelleme Tarihi:

Burger King 300’üncü restoranı açtı, Türkiye’yi ‘dünya lideri’ yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2010 00:00

TAB Gıda bünyesinde Türkiye’ye 1995 yılında giren Burger King, 300’üncü restoranını İstanbul Başakşehir’de açtı. Dünyada 314 restorana sahip ABD’den sonra ikinci franchise konumunda bulunan Türkiye, bu yıl 70 yeni restoran açarak ilk sıraya yerleşmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

TAB Gıda bünyesinde Türkiye’ye 1995 yılında giren Burger King, restoran sayısı bakımından Türkiye’yi lider yapacak. Dünyada 314 restorana sahip ABD’den sonra ikinci franchise konumunda bulunan Türkiye, bu yıl 70 yeni restoran açarak ilk sıraya yerleşmeyi hedefliyor. Geçen yıl 600 milyon lira ciroya ulaşan Tab Gıda’nın bu yıl 850 milyon lira ciroya ulaşacağını belirten Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu, “Bu yıl Tab Gıda olarak Burger King, Sbarro ve Popeye’s olmak üzere toplam 120 restoran açacağız. Bunun için 70-80 milyon liralık yatırım yapacağız. Hedefimiz Tab Gıda olarak 2015’te 1200 restorana ulaşmak” dedi.
Tarıma yatırım yapacak
Her yıl 2 bin kişiyi işe aldıklarını ve çalışanlarının genellikle gençlerden oluştuğunu belirten Erhan Kurdoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’de büyük bir alıcı konumundayız. Yılda ortalama 400 milyon liralık gıda alımımız oluyor. Türkiye’de en önemli eksiğimiz tarım endüstrisinin gelişmemiş olması. Tarımda çok büyük yatırım yapılması gerekiyor. Türkiye tarımda yatırımı gerçekleştirebilirse 10 yıl içerisinde ihracat fazlası olan ülkelerden biri konumuna gelebilir. Bu yatırımlara ön ayak olmak amacıyla tarım konusunda bir çok yatırım başlattık. Avrupa’nın en büyük süt çiftliği yatırımını yaptık. 12 bin baş hayvan kapasitesi olacak. Yılda 50 bin ton süt üretimi yapacağız. Bu çiftliğe bu yıl 20 milyon liralık ek yatırımımız olacak.”
Satış lideri 4 restoran
Burger King Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Kevin Higgins, Türkiye’de 300’ncü restorana ulaşmanın önemini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Türkiye, dünyada en büyük franchise kuruluşu olma hedefi koymuş. Burger King sisteminde güzel bir rekabet var. Burger King için en önemli franchise gruplarından biri olan Türkiye’de en çok satışı olan 50 restorandan 4’ü bulunuyor. Burger King rakibine kıyasla Türkiye’de diğer ülkelerin aksine daha üstün. Burger King’in, Türkiye’de sattığı ürünlere baktığımızda, giderek pozisyonunu 1 numaraya getiriyor. Burger King alevde ızgarada başarılı, Türkiye de mangal seven bir ülke olduğundan damak tadına uygun. Türkiye büyük bir ülke ve genç bir ülke. Bu daha yapılacak çok şey olduğu anlamına geliyor. Birinci olma hedefi fazla hırslı bir talep değil.”
Türkiye’nin krizde başka ülkere göre gayet iyi gittiğini kaydeden Higgins, “Genelde zorlu ekonomik koşullarda markamız iyi gitti. Türkiye en üst performansı gösteren ülkelerden biri. Bizim hesaplarımızı karşılaştırmalı satış büyümesine göre yapıyoruz. Türkiye’de bu gerçekten en üst düzeyde. Dünya çapında yüzde 10’a girmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı

Dakikada 650 kişiye servis yapılıyor

Haberin Devamı

120 milyon kişi yılda Burger King
restoranlarına geliyor.
Restoranlarda dakikada 650 kişiye servis yapılıyor.
Yılda 9 bin ton kırmızı et kullanılıyor.
Bu da 60 bin büyükbaş hayvana denk geliyor.
9 milyon adet tavuk kesilirken, 4 bin ton süt tüketildi.
Kullanılan 20 bin ton işlenmiş patates, 10 bin dönüme denk geliyor.

Ürünlerde tuz ve şeker azalıyor

OBEZİTEYİ önlemek için trans yağ içermeyen kızartma yağına geçtiklerini ifade eden Caner Dikici, şu bilgileri verdi: “Bunun mali değerini de ödüyoruz. Normal yağa göre yüzde 25 daha pahalı. Ayrıca tuzu ve şekeri azalmış ürünlerle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Ayrı bir menü olarak sunmak yerine, tüm ürünlerimizde çalışıyoruz. Sadece bizim markamızda değil bütün sektörde tuz oranını azaltma eğilimi var. Lezzeti kaybetmeden yapmaya çalışılıyor.”

Haberin Devamı

Oyuncak dışında tüm ürünler Türk malı

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, 40 ilde ve 120 civarında ilçede bulunduklarını aktararak, “Restoranlarımızı KKTC’ye de taşıdık. Gürcistan Havaalanı’nda da varız. Restoranlarımızın büyük bir bölümü alışveriş merkezlerinde yer alıyor. Son 3-4 senede ciddi bir alışveriş merkezi açılımı var. 170 restoranımız alışveriş merkezlerinde” dedi. Dikiic, oyuncaklar dışında bütün ürünlerin Türkiye’den tedarik edildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!