Bulgaristan’da 5’inci fabrikayı açtı, 300 milyon doları gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan’da 5’inci fabrikayı açtı, 300 milyon doları gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Bulgaristan’da en büyük direk yatırımcı konumunda olan Şişecam, Tırgovişte’deki fabrikasında otomobil camı üreten tesisinin resmi açılışını Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un katılımıyla gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Balkanlar ve Avrupa’ya otomobil camı üretecek olan yeni tesisle birlikte Şişecam’ın Bulgaristan’daki yatırımlarının toplam bedeli 405 milyon dolara ulaştı. Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Ahmet Kırman, Bulgaristan’da 300 milyon dolarlık daha yeni yatırım planladıklarını ancak bunun Bulgaristan hükümetinin yatırım teşviklerinde yapacağı düzenlemeye bağlı olduğunu söyledi. Kırman, “Bulgaristan’ın böyle bir yatırımı kaçırmaması lazım. 300 milyon dolarlık yatırım bugün Türkiye için bile çok büyük bir rakam” dedi.
Düzenleme isteğini iletti
Bulgaristan’da giderek büyüdüklerini ve 5’inci fabrikalarını açtıklarını belirten Ahmet Kırman, yeni yatırımlarda engellerin kaldırılması için Başbakan Borisov’a düzenleme taleplerini ilettiklerini söyledi. Kırman, şöyle konuştu: “Yapacağımız yatırımlar Bulgaristan’ın yatırım teşvikleri konusunda alacağı tedbirlerle alakalı. Bulgaristan’ın en büyük yatırımcısı konumunda bulunan bir şirket olarak, yatırım teşvik düzenlemeleri istiyoruz. Vergisel teşviklerle ilgili taleplerimiz var. Bulgaristan Başbakanı ve Maliye Bakanı da taleplerimizin üzerinde çalışacaklarını, bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.”
Sinerji yaratmak için
Bulgaristan’a yaptıkları yatırımdan memnun olduklarını, yatırımlarının daha da artırılması için gayreti göstereceklerini  ifade eden Kırman, Şişecam’ın Bulgaristan’ın geleceğine, insanına yatırım yaptıklarını ifade etti. Kırman, yatırım ortamı el verirse, Tırgovişte’de bulunan fabrika alanına düz cam, lamine cam, kaplamalı cam ve cam ev eşyası alanında ek tesisler yapacaklarını belirtirken, “Bulgaristan’da teşvik düzenlemeleri yapılmazsa alternatifleri değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AB üyeliği stratejik avantaj

BULGA-RİSTAN’ın Avrupa Birliği üyeliğine dikkat çeken Ahmet Kırman, “Bulgaristan’dan Avrupa’nın önemli markalarına üretim yapabiliyoruz. Bulgaristan’ın AB üyeliği stratejik anlamda önemli bir avantaj. Ayrıca diğer tesislerimizin de burada olması, bir sinerji yaratmak adına önem taşıyor. Maksimum büyüklüğü yakalamak adına da bu ülkede yeni yatırımlar söz konusu oluyor”
diye konuştu.

Haberin Devamı

130 kişi çalışacak

Şişecam’ın resmi açılışını yaptığı oto cam fabrikası 130 kişiye iş imkanı sağlayacak.
Şişecam’ın Tırgovişte’de mevcut 4 işletmesinde ise toplam 1100 kişi çalışıyor.
Tesiste, BMW, Audi, Ford, Renault ve Peugeot gibi araçların camları üretilecek.
Tesisin üretim kapasitesi ise yıllık 1.3 milyon metrekare olacak.

Borisov: Yatırıma desteğimiz sürecek

BULGARİSTAN Başbakanı Boyko Borisov, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak ekonominin canlanması için çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Borisov, Şişecam’ın teşvik düzenleme taleplerine yönelik de “Yatırımlara  desteğimiz sürecek” dedi. Fabrikanın açılış törenine Bulgaristan Kültür Bakanı Vejdi Raşidov,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Todyü Mladenov, Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi  İsmail Aramaz ile Şişecam Yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları da katıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!