Bulgari: İtalya markalarına sahip çıkamadı, öfkeyle ülkemizi terk ettik

Güncelleme Tarihi:

Bulgari: İtalya markalarına sahip çıkamadı, öfkeyle ülkemizi terk ettik
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 00:00

Moda dünyasındaki en büyük satın alımlardan biri bu hafta gerçekleşmiş ve bünyesinde Louis Vuitton’dan Dior’a, Dom Perignon’dan Hennessy ve Guerlain’e pek çok lüks markayı bulunduran LVMH, köklü İtalyan mücevher markası Bulgari’yi de portföyüne eklemişti.

Haberin Devamı

Bulgari’nin sahiplerinden Paolo Bulgari, sürpriz bir şekilde Fransız Bernard Arnault’un LVMH grubuna satılmasını değerlendirirken İtalya’ya ağır eleştiriler getirdi, “Ülkem 126 yıllık Bulgari’ye sahip çıkamadı” dedi. Başta Valentino olmak üzere, Gucci, Pucci, Ferre ve Fendi gibi ”Made in İtaly” tasarımcıların Paris’e adeta kaçmasına dikkat çeken Paolo Bulgari “Maalesef İtalya’yı öfke ile terk etmemizle “La Dolce Vita” (Tatlı Hayat) sihirli dönemi de böylece sona ermiş oldu” dedi.
Bulgari, La Repubblica gazetesine yaptığı açıklamalarda 1884’te büyük babası Rum asıllı Sotirios Bulgaris’in seyyar gümüş montör satıcılığı ile Roma’da kurduğu Bulgari’yi dünyanın en tanınmış en lüks mücevher markası haline getirmelerine karşın İtalyan hükümetlerinden hiçbir destek görmediklerini dile getirdi.  Bulgari, “2009 yılında 125’inci kuruluş yılımız için büyük bir sergi açtık. Maalesef hiçbir devlet yetkilisi davetimize gelmedi. Aynı sergiyi geçen yıl Paris’te yineledik ve çoğu devlet yetkilisi 5 bin davetli hazır bulundu. Kısacası Fransızlar bizi baştan çıkartırken içimizden feth etti” diye konuştu.
Tatlı hayat bitti
1960’lı yıllarda Roma’da başlayan “La Dolce Vita” (Tatlı Hayat) akımında Bulgari’nin büyük rol oynadığını söyleyen Paolo Bulgari “O dönemde Hollywood Roma’ya taşınmıştı. Liz Taylor, Richard Burton, Sofia Loren, Anna Mangani, Audrey Hepburn, Lauren Bacall sürekli müşterilerimizdi. Avrupa sosyetesinin mücevherlerini biz tasarlardık. Sanırım Paris’e taşınmamızla bu devir sona erecek” dedi.

Haberin Devamı

Yıllarca İtalyan bulamadı Fransızlara evet dedi

KARDEŞİ Nicola ile birlikte yıllarca bir İtalyan partneri aradıklarını hatırlatan Paolo Bulgari şöyle konuştu: “Fransızların teklifine hayır diyemezdik. Çocuklarımız, torunlarımız ve arkasından sürecek neslimiz ile 4 bin çalışanımızın geleceğini düşündük. 4.3 milyar Euro’luk bir satış gerçekleşti. Artı yüzde 3’lük bir pay bize kaldı. Paris’ten sürekli müşterilerimiz Meryl Streep, Nicole Kidman, Keira Knightley, Anne Hathavey, Madonna, Sharon Stone ve tanıtım yüzümüz Julianne Moore’a hizmet vermeyi sürdüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!