Bu yemekte alkol var mı

Güncelleme Tarihi:

Bu yemekte alkol var mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2007 23:28

İÇİŞLERİ Bakanı Osman Güneş’in, kendisine verilen yemeğe şarap katıldığını öğrenmesinden sonra lüks lokantalarda bugüne kadar sorun olmadan şarap, likör, bira katkılı yemekler yenilip soslar kullanılırken, şimdi "İçinde alkol var mı?" sorusu yöneltenler çoğaldı.

TİREMİSU DA LİKÖRLÜ: Ankara’da ünlü bir otelin şefi, "Et yemeklerinin çoğunun sosunda şarap kullanılıyor. Şimdi, müşterilerimize hangi sos ve yemekte içki olduğunu da söylemeye başladık" dedi. Sevilerek yenilen tiramusunun da likör katılarak yapıldığını anlatan şef şunları söyledi: "Tiramisunun yanında pişmiş krema olarak da bulunan panna cotta’nın da içine likör katılıyor. Mantar sosunun içine bir miktar şarap konulur. Yine, tava yemeklerinin içine şarap, rom ilave edilir. Levrek balığı votka soslu olarak hazırlanır. Kalamar kızartmasında bira kullanılır. Risotto da pirinç kavrulurken şarap konur. Et yemeklerinin yanlarındaki soslar genellikle şaraplıdır."KARİDES HARAM: Aralarında bakanların da bulunduğu bazı AKP’lilerin, "Kan yok" diye karides yenilmesinin haram olduğunu söylediğini, deniz mahsullerinden çorba yapılırken onlar için sadece somon ve levrek balığı kullandıklarını anlatan şef, kısa süre önce lokantalarına gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a aynı tür çorba ikram ettiklerini söyledi. Türk halkının İtalyan yemeklere ilgisi arttıHYATT Regency İstanbul’un İtalyan restoranı Spazio’nun şefi Massimo Zampar, Türk halkının İtalyan yemeklere olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Zampar, "Pizza ve makarna dışında risotto ve et yemekleri de ilgi görmekte. Risotto da kullanılan et ve tavuk sularının seçimi çok önemli. Risotto tamamen hazır olduğu zaman kullanılan suyun aromasını yansıtır. Bu yüzden risotto yapılırken genelde ev yapımı sebze veya tavuk suyu kullanılır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!