Bu kış elektrik kesintisi yok

Güncelleme Tarihi:

Bu kış elektrik kesintisi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı, kış programını hazırladı. Programa göre, bu kış elektrik kesintisi yaşanmayacak.

Türkiye, bu kış elektrik sıkıntısı yaşamayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğalgaz kullanarak elektrik üreten enerji santrallarının ‘Kış Programı’ nı yaptı. Bakanlık yetkilileri, santralların doğalgaz ihtiyacının karşılanması konusunda sıkıntı olmadığını belirterek, bu kış elektrik kesintileri yaşanmayacağını bildirdi.

Bakanlık yetkililerinin Hürriyet'e verdiği bilgiye göre, üretilen elektrik enerjisinde önemli payı bulunan Ambarlı ve Hamitabad santrallarının, enerji üretmek için bu yıl 2 milyar 800 milyon metreküp doğalgaza ihtiyacı bulunuyor. Bu iki santrala, yine doğalgazla çalışan yeni santrallar eklenecek. Yapımına üç yıl önce başlanan Marmara Ereğlisi 1 ve 2 santralları ile Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim santralının ilk ünitesi bu ay sonunda üretime geçecek.

Ayrıca otoprodüktör kasapitesinin de arttığına dikkat çeken yetkililer, üretime katılacak yeni santrallar sayesinde, bu kış enerji sorunu yaşanmasının beklenmediğini dile getirdiler. Ambarlı ve Hamitabad santralları, bu yıl toplam 2 milyar 800 milyon metreküp, Marmara Ereğlisi'ndeki iki santral ise toplam 1.5 milyar metreküp doğalgaz kullanacak.

Santralların ihtiyacı olan doğalgazın büyük bölümü Rusya'dan, diğer bölümü ise Cezayir'den alınan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ile karşılancak. BOTAŞ ayrıca, spot piyasadan LNG alımı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!