Bu kamp için tek bir çam kesilmedi: Futbolcular gibi aileleri de kampa çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu kamp için tek bir çam kesilmedi: Futbolcular gibi aileleri de kampa çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 07:00

Afyonkarahisar’da sadece termal tatil yapılır, Antalya’ya giderken mola verilip yemek yenir; sucuk, lokum, kaymak almak için uğranır diye mi düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

400 yemek çeşidi ile “Gastronomi kenti” olan, geçen yıl üç milyon kişiyi ağırlayan, ‘sağlık kenti’ olmak için dev adımlar atan Afyon’da bu düşüncenizi değiştirecek yeni bir saklı cennet daha var: Saraydüzü Kamp Merkezi...

Bu kamp için tek bir çam kesilmedi: Futbolcular gibi aileleri de kampa çağırıyor

Kent’e sadece 10 kilometre mesafede, 500 bin metrekare alan üzerine kurulu resmi açılışı yapılmayan Kamp’ı, “Hürriyet ile Afyon’u Keşfet” projesi kapsamında Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Hüseyin Manap ile birlikte açılışı yapılmadan gezdik.

Önce, doğa meraklılarının şimdiden not etmesi için kampa gidiş rotasını veriyorum:

Haberin Devamı

Afyonkarahisar kent merkezinden Kütahya istikametine doğru yol alın. Polis Moral Merkezi’ni geçtikten sonra Bayramgazi Köyü’ne çıkan rampaya varmadan sağa dönün. Ortalama on kilometre çam ağaçları arasından seyahat edin. En fazla on dakika sonra Saraydüzü Kamp Merkezi’ne varın.

SPOR KULÜPLERİ İSTEDİ, BELEDİYE YAPTI 

Şimdi de Kamp’ın inşa öyküsü:

2023’te yurt içi ve yurt dışından 100 futbol kulübünün kamp yapmak için tercih ettiği Afyon’da, misafir kulüplerden koşu ve kros alanı yapılması talebi geliyor. Afyonkarasihar Belediyesi de bu yoğun talep üzerine harekete geçiyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Belediyesi’ne 500 bin metrekarelik orman arazisi tahsis ediliyor. Tek bir ağaç kesilmeyecek şekilde Saraydüzü Kamp Merkezi Projesi hazırlanıyor. Hatta pezyaj için çalı bitkileri başta 1000’e yakın ağaç dikiliyor.

BUNGALOV EVLER TAŞ VE AHŞAP

Ahşap Gözlem Kulesi’nin seyir terasına çıkıp baktığınızda, yemyeşil bir çam ormanı Kamp’ı çevreliyor. Yüksek rakımlı kamp alanında Gözlem Kulesi’nden inip hala bol oksijeni içinize çekip yürürken, küçük şirin bungalov evler karşınıza çıkıyor.  30 bungalov Afyon’a özgü taş ve ahşaptan yapılmışlar. Bir oda, salon, açık mutfak, banyosu tuvaleti olan bungalovlarda beş kişilik bir aile rahatlıkla konaklayabilecek. Bungalovlar da çamaşır makinası bile olacak.

Haberin Devamı

KONAKLAMA ÖNÜMÜZDEKİ YIL

Bungalov evlere önümüzdeki yıldan itibaren misafir kabul edilecek. Oda servisi konseptinde hizmet alınabilecek. Ancak, kamp alanında mangal yakılmasına izin verilmeyecek. Bungalov evlerin çevresinde, sosyal alanlar, kafeterya, yürüyüş yolları, halı saha, basketbol sahası, koşu parkurları, çocuk oyun parkı yer alıyor. Sosyal tesisler, kafeterya, çevre ve yol düzenlenmesi de tamamlanmak üzere. 

Bu kamp için tek bir çam kesilmedi: Futbolcular gibi aileleri de kampa çağırıyor

PİKNİK DE YAPILABİLECEK

Tesisin açılmasıyla birlikte sporcular doğa ile iç içe bir ortamda antrenman yapabilecekler. Kampta, sporcuların yanı sıra aileler de önümüzdeki yıldan itibaren konaklayıp, sosyal tesislerden yararlanabilecekler. Afyonluların yanı sıra kente uğrayanlar ya da tatil için gelip otellerde kalan yerli ve yabancılar da günübirlik kamptan yararlanabilecek. Doğa manzarası eşliğinde, kuş sesleri arasında yöresel lezzetlerden oluşan yemekleri tadabilecekler, kahvaltı yapabilecekler. Misafirler, aileleri ile birlikte yürüyüş ve spor yapabilecekleri Kamp’ta doğanın tadına çıkaracaklar.

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KARAKUŞ: TEK BİR ÇAM KESMEDİK

Beş yıldır Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcılığı yapan aynı zamanda Belediye Meclis üyesi olan Karakuş’a kamp alanını ve kentte katkısının ne olacağını sordum. Projenin yeşil bir proje olduğunu vurgulayan Karakuş, bakın neler anlattı:

1.5 YILDA BİTİRDİK

“Afyon bir spor şehri yılda ortalama 100 takıma kamp yaptırıyoruz. Gelen misafir takımlardan bize bir talep vardı. ‘Kros, koşu alanı bulamıyoruz’ diye. Orman bize 500 bin metrekarelik bu alanı tahsis etti. Biz de Afyonkarahisar Belediyesi olarak tek bir çam ağacı kesilmeyecek şekilde bu projeyi geliştirdik. 1.5 yılda da tamamladık. Daha yeşil Afyonkarahisar hedefi ile yapılan yatırım, şehrin yeni gözdesi olacak. Spor Şehri Afyon her yıl yüzlerce spor kulübünü kentte ağırlarken, Kamp Merkezi ile birlikte sporcular doğa ile iç içe bir ortamda antrenman çalışmalarını yapabilecek. Sosyal hayata katkı sunacak kampta aynı zamanda yerli ve yabancı misafirler konaklayabilecek. Keyifli vakit geçirebileceği bir mekân olacak. Kamp merkezi doğa ve spor turizmine büyük katkı sunacak. 

Haberin Devamı

SENEYE GELİP KALABİLİRSİNİZ

Bungalov evlerimiz, kamp alanı bütün sosyal alanlar kendine has. Bungalov evleri Afyon döver taşı dediğimiz taşlarımızdan ahşap malzeme ile yaptık. Başka malzeme kullanmadık. 30 bungalov var. Dörder beşer kişi rahatlıkla kalabilir. Seneye gelip kalabilecekler. Tamamen yeşil eneji ve klima ile ısıtma yapılacak. Bu alanı hem  vatandaşlarımız mesire alanı olarak kullanabilecekler, piknik yapabilecekler. Hem de bu alan kamp ve eğitim alanı olacak.

KATAR TAKIMI BİR AY KALDI

Bu yıl Katar, Rus ve İran takımları ile yerli yabancı 100’e yakın takımı misafir ettik. Takımların ortalama kalış süresi bir hafta. Ancak, Katar Genç Milli takımı bu yıl 30 gün kaldı. Gençlik Spor Bakanlığı ile ortak işbirliği yapıp protokol imzalayacağız. Burayı, Bakanlığın bölgesel kamp alanı haline getirmek için çalışıyoruz. Böylece, tüm Türkiye’deki gençler de buraya kamp yapmak, gençlik oyunları ve eğitim için gelecek.

Haberin Devamı

AFYON’DA ORTALAMA KALIŞ SÜRESİ 3.5 GÜNE ÇIKTI

Afyon potansiyelini Türkiye’ye duyurma açısından önemli bir yere geldi. Geçen yıl, bir yılda 3 milyon insanı burada konaklatmışız otellerimizde. 400’e yakın yemek çeşidimiz var. Ama insanlar sadece otelde kalıyor. Biz otelden çıksınlar istiyoruz. Kamp alanı kent merkezine sadece 10 kilometre uzakta. İnsanlarımız bir gün buraya gelsinler. Bir gün çarşıya gitsinler. Bir gün Frigya bölgesine geçsinler. Sadece beş yıldızlı bir termal otelde konaklayıp gitmesinler. Afyon’umuzun zenginliklerini görsünler tanısınlar istiyoruz. 2019’da otellerde kalış süresi ortalama 1.3 gün idi. Şu anda 3.5 günü geçmiş durumda. İnsanlar genelde üç gece konaklıyor. Afyon’da otellerimiz lezzet, ikram, cömertlik ve ekonomisi ile bir numara. Sosyal tesislerimizde çay beş lira. Kamp alanında da son derece ekonomik şekilde konaklanabilecek.

EVLİYA ÇELEBİ GİBİ AĞIRLIYORUZ

-Evliya Çelebi 1466 yılında buraya geldiğinde bir söz söylemiş.

‘Afyon öyle bir şehirdir ki; insanları alimdir, kanaatkardır. Gelen huzur bulur, giden huzurla gider. Biz de yerli ve yabancı konuklarımız Afyon’umuza gelip, Kamp alanımızda bol oksijenle tazelenerek, huzurla gitsinler istiyoruz.”

2024 tatil rotanızı çiziyorsanız; Türkiye’nin kişi başına en çok yeşil alan düşen ikinci kenti olan Afyon’daki Saraydüzü Kamp Merkezi’ni de not alın. Evliya Çelebi gibi gidin huzur bulun ve huzurla da ayrılın...

Bu kamp için tek bir çam kesilmedi: Futbolcular gibi aileleri de kampa çağırıyor

KAMPTA NELER VAR?

- 30 Adet bungalov konaklama evi

-1000 Metre kare halı saha

-480 Metre kare basketbol sahası

-1 Adet harici bay bayan wc- mescid

-1 Adet güvenlik noktası

-200 Metre kare amfi tiyatro

-1 Adet 20 metre kare seyir terası

-1 Adet kırkahvesi ve satış ünitesi

-2500 Metre yürüyüş ve koşu alanı

-1 Adet karavan ve kamp çadır alanı

-2 Adet otopark alanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!