Bu işbirliği meslek sahibi yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu işbirliği meslek sahibi yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 12:28

İzmir'in Buca Belediyesi, ilçedeki istihdam sıkıntısını ortadan kaldırmak için bir işbirliğine imza attı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle BEGOS Hazır Giyim Eğitim Merkezi (BHGEM) projesi kapsamında, iş garantili meslek edindirme kursu verilecek

Haberin Devamı

Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS), İZKA desteğiyle elde ettiği 24 tekstil dikim makinesinin kullanım hakkını Buca Belediyesi’ne devretti. BEGOS işbirliğiyle hazırlanan istihdam projesiyle yılda yaklaşık 150 vatandaşa, iş garantili meslek edindirme kursu verilecek. Protokol kapsamında BEGOS’un İZKA ile yaptığı ve süresi sona eren istihdam projesinden kalan 12 adet düz dikiş, beşer adet overlok, beş adet reçme ve birer adet ilik düğme makinesinin kullanım hakları belediyey devredildi. Proje kapsamında Çamlıkule Semtevi’nde meslek edindirme kursu açan belediye, iki aylık birinci etap eğitime başladı. İki aylık dönemlerle 24’er kişiden oluşacak eğitim kursunu tamamlayanlar, BEGOS’ta iş sahibi olacak.

İlk etap kursların açılışına katılan BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, başarıyla tamamlayanların işlerinin hazır olduğunu söyledi. BEGOS Müteşebbis Heyeti Başkanı Nedim Örün ise kursiyerlerin, alacakları net ücretin dışında sigorta, yemek ve ulaşım avantajları olacağını, usta makinecilerin yetişeceğine inandığını söyledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da ülkenin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu ve bu açığı kapatmak için şehrin dinamikleriyle yaptıkları işbirliğinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Başkan Piriştina, “Aile bütçelerine koyulmuş bir katkı çok önemli. Özellikle de kadınlarımıza ticarette, siyasette ve hayatın her alanında ihtiyacımız var. Ekonomik anlamda da ailenizin size ihtiyacı var. O boşluğu da kapatmış oluyoruz. Bu yüzünüzdeki gülücükler, bu emeklere yansıyacaktır. Çok güzel işler yapacaksınız. Buradan çıkıp BEGOS’un farklı işletmelerinde olacaksınız. Umuyorum buradan kazandığınız paralar, hepinizin evine bereket getirsin” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!