'Bu fuar tekstilde trendleri belirleyecek'

Güncelleme Tarihi:

Bu fuar tekstilde trendleri belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 00:55

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa işbirliğinde Bursa'da, alanında Türkiye'nin "ilk ve tek" fuar olan "Ev&Stil Fuarı" düzenlenecek.

Haberin Devamı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Bursa'da düzenlenecek "Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları" etkinliğinin en önemli faaliyetlerinden biri 28-31 Mayıs 2015 tarihlerinde TÜYAP Bursa ile birlikte organize edilen Ev& Stil Fuarı olacak.

Ev tekstilinden mobilyaya, aydınlatmalardan züccaciyeye, vitrifiye ürünlerinden bahçe ve banyo ekipmanlarına kadar bir evin ihtiyacı olabilecek her türlü tasarımın yer alacağı fuar, alanında Türkiye'nin "ilk" fuarı olma özelliğini taşıyacak.

Fuarın tanıtım toplantısında konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sadece Bursa için değil Marmara Bölgesi için de önemli bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

BTSO ile TÜYAP Fuarcılık'ın 2015 yılında başlattığı işbirliği kapsamında Bursa'da ulusal ve uluslararası önemli fuar organizasyonları gerçekleştirmek üzere çalışmalar yaptıklarını anlatan Burkay, bunlardan birinin de Ev&Stil Fuarı olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Burkay, Bursa'nın sanayi, üretim, ihracat, ticaret, sosyal-kültürel hayat ve turizmdeki potansiyelinin hem ulusal hem uluslararası ölçekte daha iyi yansıtabilmek için fuarcılık organizasyonlarının önemli olduğunu ifade etti.

Dünyada benzerleri yapılan Ev&Stil Fuarı'nı, orta ve orta üst segmentte ev tasarımıyla ilgili tüm ihtiyaçların karşılandığı bir platform olarak hem Marmara Bölgesi'ne hem de Bursa'ya kazandırmak istediklerini belirten Burkay, şunları kaydetti:

"Fuarın, ulusal ve uluslararası markalarımızın ve mimarlarımızın içinde yer aldığı bir konseptle tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamada çok büyük bir açığı kapatacağına inanıyoruz. Nasıl ki kentlerin kimliği olması lazım, aynı şekilde evlerin de kimliği olması lazım. Bu anlamda o kimliği oluşturacak platform da bana göre bu fuar olacak. Burada özellikle bölgesel ve yerel zanaatkarların çalışmaları da yer alacak.

Fuarla birlikte Bursa'nın turizmine de ciddi katkı koymayı düşünüyoruz. Almanya ile kıyaslandığında Frankfurt'ta yılda 3 milyondan fazla sadece fuardan kaynaklı bir turist potansiyeli var. Aslında aynı potansiyel Bursa için de geçerli. 2015 ve 2016 yılı programlarımıza bakıldığında 12 büyük ulusal ve uluslararası fuarı Bursa'da düzenleyerek kentin turizm açısından ciddi bir açığını da kapatmayı ümit ediyoruz."

Haberin Devamı

"Ev modası bu etkinlikle şekillenecek"
İbrahim Burkay, şu anda Körfez ülkelerinden 22 binin üzerinde kişinin Bursa'dan ev aldığı bilgisini vererek, "Bunların en büyük ihtiyacı evlerini nasıl döşeyecekleri. Biz bu fuarla aslında sadece Marmara Bölgesi'nin değil aynı zamanda bu bölgede ciddi anlamda yatırım yapan Körfez ülkesi vatandaşlarının da ihtiyaçlarını karşılayacak bir platformu hayata geçireceğiz" dedi.

BTSO Başkanı Burkay, Türkiye'nin kilogram başı ortalama ihracat değeri 1,68 dolarken, ev tekstil sektöründe bu rakamın 11 doları aştığına işaret ederek, Ev&Stil Fuarı ile katma değerli üretimde Türkiye'ye model olan sektör temsilcilerinin başarı çıtasını daha yükseğe taşımak istediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Bursa'nın estetikte, tasarımda, modada, inovasyonda Türkiye'nin kalbi konumunda bir bölge olduğuna değinen Burkay, "Bizim çıkış noktamız, Milano Design Week gibi, özellikle gelişmiş ülkelerde birçok bölgede ve kentte düzenlenen etkinliklerin bir benzerini Bursa'da gerçekleştirmek. Tasarımın bu kadar ön plana çıktığı bir dönemde Ev&Stil Fuarı'nın Bursa'nın sahip olduğu potansiyeli sürükleyecek bir görev göreceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

İbrahim Burkay, Ev Stil Fuarı'nın 3 yıla kadar ev içi dekorasyon ve tasarımında trendleri belirleyeceğini ve bu coğrafyada ev modasının Bursa'daki bu etkinlikle şekilleneceğini belirterek, tüm tasarımcı ve mimarları fuara katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

"Ev&Stil Fuarı, alanında dünyadaki ilk 3 fuardan biri olacak"
TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise BTSO ile stratejik işbirliği çerçevesinde Bursa'yı gelecek dönemde Türkiye'nin en önemli fuar destinasyonlarından biri yapmak için yola çıktıklarını ifade etti.

TÜYAP Fuarcılık olarak Bursa'da şu anda yılda 18 fuar düzenlediklerini anımsatan Ersözlü, bu sayıyı 30'un üzerine çıkararak Bursa'yı Türkiye'nin en önemli fuarcılık merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti.

Bu kapsada ilk projenin Ev&Stil Fuarı olduğunu belirten Ersözlü, "Türk fuarcılık sektörüne Bursa'dan yeni bir fuar kazandırıyoruz. İddialıyız, büyük hedeflerimiz var. Önümüzdeki 5 yıl içinde tasarımın ön planda olduğu Ev & Stil Fuarı'nı, İtalya'daki, Fransa'daki benzerleriyle eş değer hale getirip dünyadaki ilk 3 fuardan biri yapmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Trend Uzmanı ve Tasarımcı Özlem Yan Devrim de toplantıda fuar içeriği ve etkinliklerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıya, Mobi Mobilya İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Karaaslan, Plan B Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Bulcan Ürküt ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan da katıldı.

Tasarım zirvesi de gerçekleştirilecek
Mobilya, ev tekstili, aydınlatma ekipmanları, banyo ekipmanları, obje ve aksesuarlar, bahçe mobilyaları, züccaciye, vitrifiye ve zanaat objelerinin yer alacağı fuarda, trend alanları da olacak ve tasarımcılar trend sohbetleri gerçekleştirecek.

Fuarda hem tasarımcılar hem de zanaatkarlar atölye çalışmaları yapacak. Fuarla eş zamanlı olarak bir tasarım zirvesi gerçekleştirilecek. Fuara Dubai, Katar, Lübnan, Ürdün ve Kuveyt'ten alım heyetleri gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!