Bu fuar beş Eyfel’e bedel

Güncelleme Tarihi:

Bu fuar beş Eyfel’e bedel
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 01:19

Yapımında kullanılan 34 bin ton demir ile 5 Eyfel Kulesi’ni karşılayan Türkiye’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir yarın açılıyor. Dünyanın en büyük üç doğal taş fuarından biri olan MARBLE ile Fuar İzmir kapılarını açacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir, dünyanın önde gelen üç büyük doğal taş fuarından biri olan MARBLE ile birlikte yarın açılıyor. Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demir, 5 Eyfel Kulesi ediyor. Dökülen 300 bin metreküp betonla da 100 metrekarelik 6 bin daire inşa etmek mümkün.

Bu fuar beş Eyfel’e bedel


Kentin gelişen fuarcılık potansiyeline cevap verebilmek ve sektörün önünde yeni kapılar açmak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, temelini 2013’te attığı Fuar İzmir için 400 milyon TL’lik yatırımı tek başına üstlendi. Kavşak ve monoray projeleriyle birlikte özkaynaklarla yapılan yatırım tutarı yaklaşık 600 milyon TL. Bu rakamın ikinci etapta yer alan ek holler, otel ve kongre
merkeziyle birlikte 1 milyara ulaşması bekleniyor.

ATATÜRK’ÜN EMANETİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 yıldır yerelde kalkınma üst başlığıyla bütün sektörlerin büyümesini gerçekleştirmek ve tüm altyapı sorunlarını ele alıp gidermek üzere çalıştığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Fuarcılık, bize Ulu Önder’imizin verdiği bir görev. Başta Kültürpark’ı yaratan Behçet Uz başkanımızdan bugüne birçok kişi fuarcılığa hizmet etti. Bugün dünya konjonktüründe gelişen şartlar bizi böyle bir fuar merkezini yapmaya yöneltti. Fuarın kardeş sektörü olan kongre sektöründe de bu yıl içinde bir kongre merkezinin çalışmalarını başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

5 kat büyüyecek

Toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit bir arazide inşa edildi.
Toplam inşaat alanı ise 240 bin metrekare büyüklüğünde.
İnşaat alanından 2 milyon 300 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Bu da yaklaşık 200 bin kamyona karşılık geliyor.
Fuar İzmir’in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 Eyfel Kulesi inşa edilebilir.
Yeni fuar kompleksinin inşaat aşamasında dökülen 300 bin metreküp betonla 100 metrekarelik 6 bin daire inşa edilebilir.
Fuar İzmir için 29 bin metre fore kazık yapıldı ki, bu da yaklaşık olarak Konak-Kemalpaşa arasındaki mesafeye karşılık geliyor.
İksa duvarı (kazı yüzlerini desteklemek amacıyla uygulanan sistem) için Çeşme-Bergama arasındaki mesafe kadar, yani 200 kilometre uzunluğa denk gelecek miktarda ankraj (betonarme yapılarda çelik donatının beton içerisine bağlanması) yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!