British Airways kárını artırdı patronu kendi primini almadı

Güncelleme Tarihi:

British Airways kárını artırdı patronu kendi primini almadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Geçtiğimiz yıla oranla 3 kata yakın artış gösteren yakıt fiyatlarına rağmen kárını yüzde 45 artırmayı başaran British Airways’in patronu Willie Walsh bu kárlılığa rağmen bu yıl herhangi bir prim almayacağını açıkladı.

Patron Walsh prim almama kararına gerekçe olarak Hethrow Havalimanı Terminal 5 açılışında yaşanan sorunları ve yükselen yakıt fiyatlarını gösterdi. Patronun bu tavruna karşın British Airways 2000 yılından sobnra ilk kez temettü dağıtacağını açıkladı.

Terminal 5 açılışında yaşanan bagaj rezaletinin ardından büyük baskı altında olan Willie Walsh, şirketin konjenktüre karşın çok iyi performans gösterdiğini söyledi. British Airways daha önce artan yakıt fiyatlarından dolayı bu yıl bilançonun ciddi bir düşüş gösterebileceğini açıklamıştı. Buna gerekçe olarak da 58 dolardan 115 dolara fırlayan hampetrol varil fiyatları gösterilmişti. Geç açılan ve açıldıktan sonra British Airways yolcularını mağdur eden Terminal 5’in de havayolu şirketinin bilançosunu olumsuz etkilediği söyleniyor. 16 milyon pounda mal olan terminal Mart ayında açılmıştı.

1 milyar pound maliyet

Heathrow Havaalanı’nın işletmevisi BAA’nın bu yıl daha yüksek havaalanı ücreti aldığı British Airways toplam yakıt maliyetinin de bu yıl 1 milyar pound olduğunu açıkladı. Havayolu şirketi daha önce yakıt maliyetlerinin 450 milyon ppoundda kalacağını öngörmüştü. Ancak, bu tahminin yapıldığı mart ayında petrol fiyatları 85 dolar seviyesindeydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!