Brandt'in yavrularına 15 milyon Euro ödedik

Güncelleme Tarihi:

Brandtin yavrularına 15 milyon Euro ödedik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2002 01:56

Brandt'in Fransa'daki şirketlerini İsrailli Elco'ya kaptıran Arçelik, daha sonra kısa aralıklarla satın aldığı Brandt'in iki yavrusuna toplam 15 milyon Euro ödedi.

Almanya'daki Blomberg ve Avusturya'daki Elektra Bregenz'in toplam cirolarının 200 milyon Euro olduğunu belirten Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin, sadece bu tesislerin sıfırdan yapılması halinde en az 4 katı ödenmesi gerektiğini söyledi.

İki şirket için yapılacak ödemelerin Hollanda'da kurulan ve tamamı Arçelik'e ait Ardutch B.V. tarafından yapılacağına işaret eden Nedim Esgin, bu şirketin kendilerine yurtdışı operasyonlarında bir dizi vergi avantajı sağladığını belirtti. Esgin, uygun bir planlama ile nisan da şirketin sermayesinin 8 milyon Euro'dan 33 milyon Euro'ya çıkarıldığını bildirdi.

Nisan ayı rakamlarına göre Arçelik'in yurt içi fiziki büyümesinin yüzde 10, yurt dışı fiziki büyümesinin de yüzde 40'a ulaştığını vurgulayan Nedim Esgin, Arçelik'in 2002 sonu ihracat hedefinin de 400 milyon Euro olduğunu söyledi.

Esgin, 1.6 milyon adet üretim kapasitesine sahip Arçelik'te bu rakamı 2 milyon adede çıkarmayı planladıklarını vurguladı. Üretimin yüzde 70'ni ihraç eden ve bu ihracatın yüzde 80'ini Avrupa'ya yapan Arçelik, üretimin geri kalan kısmını pazara yakın alanlarda yapmayı planlıyor. Esgin, bu nedenle Slovenya, Macaristan ve Litvanya gibi ülkelerde fizibilite ve araştırma çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!