Bozcaada’da gözler Gül’de

Güncelleme Tarihi:

Bozcaada’da gözler Gül’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde düzenlenmesi planlanan ‘Şarap Tadım Günleri’ etkinliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni alkol düzenlemesiyle ilgili yasa hakkında vereceği karar beliyor.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Bozcaada ilçesinde bu yıl 9’ncu kez düzenlenmesi planlanan ve aynı zamanda bir kültürel etkinliğe de dönüşen ‘Şarap Tadım Günleri’nin kaderini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni alkol düzenlemesiyle ilgili yasa hakkında vereceği karar belirleyecek. Bozcaada Belediyesi’nin internet sayfasında bu yıl 9’uncusunun 28-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacağını duyurduğu Şarap Tadım Günleri için şimdilik frene basıldı. 24 Mayıs’ta Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen alkol kullanımı ve reklamına önemli kısıtlamalar getiren yeni yasayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, incelettiğini açıklamıştı. Anayasa gereği 15 gün inceleme süresi bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 11 Haziran’a kadar yasayla ilgili kararını vermesi gerekiyor.

PARA CEZASI TEDİRGİNLİĞİ

Bozcaada’daki bağlarda yetiştirilen üzümlerle adadaki şarap fabrikalarında üretilen çok özel şaraplar, bu etkinlikle yerli ve yabancı çok sayıda konuğa tanıtılıyor. Tadım günleri, müzik dinletileri ve mini konserlerle desteklenerek Bozcaada’nın önemli bir kültürel etkinliği olmayı başarırken, yeni alkol düzenlemesi kafaları karıştırdı. Bozcaada Belediye Başkanı DP’li Mustafa Mutay, adada herkesin şarap tadım günlerinin yapılmasından yana olduğunu, ancak yeni alkol düzenlemesiyle ilgili yasanın öngördüğü ağır cezaların işletmecileri tedirgin ettiğini belirtti. Mutay şöyle konuştu: “Yeni yasa 500 bin liraya kadar idari para cezaları öngörüyor. İşletmecilerimiz tedirgin. Bazıları etkilemeyeceği yönünde, bazıları ise etkileyeceği görüşünde. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vereceği kararı bekliyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!