Boyner: Farklılıklarının giderilmesine çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Boyner: Farklılıklarının giderilmesine çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 10:12

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Türkiye’nin bölgesel farklılıkları arasındaki zorlukların ve kalkınma farklılıklarının giderilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Ümit Boyner, bir panele katılmak için geldiği Trabzon’da Vali Recep Kızılcık’ı ziyaret etti. Vali Kızılcık yaptığı konuşmada, TÜSİAD’ın özellikle son yıllarda katılımcı yönetim anlayışı bakımından örnek olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Ülkemizin kalkınmasında çok ciddi rol oynuyorsunuz. İhracatımızın 2008’de 210 milyar dolarlara kadar çıkmasında büyük pay özel sektörün. Devlet de tabii ki şartları sağlıyor ama, özel sektörün rolü büyük. Ülkemizde demokrasinin yerleşmesinde ve içselleşmesinde de sivil toplumun önemli yeri var.”

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de bölgesel kalkınmaya büyük önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Türk Girişim ve İş Dünyası Konfedarasyonu'nun kuruluşuyla birlikte, illerdeki sanayici ve işadamları dernekleriyle iş birliği yaparak, orta ve küçük ölçekli işletmelerin ekonomik dinamizme katkıda bulunmaları ve sürdürülebilir büyümeye geçişleri konusunda çalışmalar yapıyoruz. Özellikle kriz sonrasında sürdürülebilir büyümeye geçişte amacımız tüm Türkiye’nin bölgesel farklılıkları arasındaki zorlukların ve kalkınma farklılıklarının giderilmesi. Bunun için yapılması gerekenler konusunda çalışıyoruz. Bu anlamda kalkınma ajanslarını çok önemsiyoruz. Burada da kalkınma ajansı var ve çalışmalarına etkin katılımı arzu ediyoruz.”

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, daha sonra TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner’e, Trabzon işi gümüş işçiliği olan telkari işlemeli kahve takımı armağan etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!