Botaş ihalelerine müfettişler el koydu

Güncelleme Tarihi:

Botaş ihalelerine müfettişler el koydu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Botaş'taki LNG terminali yaptırılması, Kırklareli'deki kompresör istasyonu ve Bilkent Plaza'dan bina alımına ilişkin işlemler hakkında, soruşturma başlatılması için Bakanlık müfettişlerine talimat verdi.

Ersümer Hürriyet'e, gazetemizde bir süre önce çıkan haberleri, bu soruşturmanın açılmasında ihbar olarak kabul ettiklerini söyledi. Bakanlar Kurulu kararıyla, Jersey-Kanal adalarında kurulan Botaş Internatıonal Limited (BIL) şirketi, İskenderun ve Aliağa'da kurulması planlanan iki LNG terminalinin Amaco ve Total'e yaptırılmasıyla ilgili işlemleri yürütmekle yetkili kılınmıştı. Bakanlık müfettişleri, Botaş'ın, Bilkent Plaza'dan satın aldığı bina ve bu binanın tadilat işlemleri için açılan ihale ile Kırklareli'de yaptırılacak kompresör istasyonunun, ihalesiz Cooper and Rolls firmasına verilmesini de incelemeye aldı.

TEAŞ'A BACANAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda, Uğur Doğan'ın görevden alınmasıyla boşalan müsteşarlık makamına hâlâ bir atama yapılmadı. Müsteşarlık için, Bakan'ın özel sektörde görevli bir kişiye teklif götürdüğü, bu kişinin de bir hafta-on gün düşünme süresi istediği öğrenildi. Anayol Döneminde atanan TEAŞ Genel Müdürü Afif Demirkıran'ın ise görevden alınacağı, yerine Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Yardımcısı Zeki Köseoğlu'nun düşünüldüğü öğrenildi. Köseoğlu'nun, ANAP'lı eski Enerji Bakanı Hüsnü Doğan'ın bacanağı olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!