Bosna’nın en uzun otoyolunu yapacak

Güncelleme Tarihi:

Bosna’nın en uzun otoyolunu yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2023 07:00

Cengiz Holding’in grup şirketlerinden Cengiz İnşaat, Bosna Hersek Federasyonu Karayolları İdaresi tarafından düzenlenen Koridor 5C Otoyolu Medakovo-Ozimice kesimi ihalesini kazandı.

Haberin Devamı

Bosna Hersek’in ihale edilen en uzun ve en yüksek bütçeli projesinde şirketin, 21.3 kilometrelik yolu 30 ayda tamamlayacağı açıklandı. 361.75 milyon Euro bedelli sözleşme için düzenlenen imza törenine, Bosna Hersek Federasyonu Ulaştırma Bakanı Denis Lasic, Bosna Hersek Federasyonu Karayolları İdaresi Başkanı Elmedin Voloder, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Asım Cengiz ve Cengiz İnşaat Ülke Müdürü Utku Gök katıldı.

FİNANSMAN AVRUPA YATIRIM BANKASI’NDAN

Projeyle ilgili bilgi veren Cengiz İnşaat Bosna Hersek Ülke Müdürü Utku Gök, projenin finansmanının Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tarafından sağlanacağını söyledi. Sadece Türkiye’de değil Avrupa ve Ortadoğu’yu da içeren geniş bir coğrafyanın büyük altyapı projelerinde Cengiz İnşaat imzasının bulunduğuna vurgu yapan Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde hedefimiz, bu başarı hikâyesini farklı ülkelere taşımak; Cengiz İnşaat’ın yarım asra ulaşan bilgi birikimi ve tecrübesini yurtdışındaki yeni pazarlarda da ortaya koyarak, global gücümüzü artırmak olacak. Dünyanın farklı büyük müteahhitlik şirketlerinin de katıldığı bu ve benzeri ihalelerden başarıyla çıkmamıza ek olarak Avrupa Yatırım Bankası gibi uluslararası finansman kuruluşlarının bize olan güveniyle, global çalışmalarımızın katlanarak büyüyeceğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Bugüne kadar 43 kilometresi yurtdışında olmak üzere toplam 260 kilometreyi aşkın tünel inşaatı tamamlayan Cengiz İnşaat’ın, yeni projeleri de var. Şirketin 29 kilometresi yurtdışında olmak üzere 75 kilometrelik tünel inşaatı projesi devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!