Bosch'dan Türkiye'ye 5 trilyonluk ek yatırım

Güncelleme Tarihi:

Boschdan Türkiyeye 5 trilyonluk ek yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Alman Bosch, Çerkezköy'deki yatırımını büyütme kararı aldı. Bosch, bu amaçla 5 trilyon liralık ek yatırım yapacak. Tesislerdeki yıllık üretim 1 milyon adede çıkacak.

AVRUPA Birliği (AB) kapısında politik engelleri aşmaya çalışan Türkiye, bir yandan da yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Ükemizdeki yatırımlarını büyütme kararı alan Alman sanayi devi Bosch, buzdolabı üretim merkezini Türkiye'ye kaydırdı. Halen 4 bin kişinin çalıştığı İstanbul Çerkezköy'deki tesislerde, önümüzdeki yıl üretim 1 milyona çıkacak ve Türk yapımı buzdolapları Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Çerkezköy'ün, Avrupa'nın en büyük buzdolabı fabrikası olacağını söyleyen Bosch'un Münih'teki soğutucu Grubu Başkanı Dieter Jochen Barmann bunun için 50 milyon mark (5 trilyon lira) ek yatırım yapılacağını açıkladı.

Türk yapımı Bosch buzdolaplarının, Münih'teki merkez fabrikada üretilenlerle, aynı kalitede olacağını belirten Barmann, ülkemezi soğutucu merkezi seçme nedenlerini şöyle anlattı: ‘‘Avrupa, Kafkasya ve Ortadoğu'ya olan yakınlığı, Avrupa Birliği'yle ilişkileri nedeniyle Türkiye bölgede yatırım yapılabilecek tek ülke. Ayrıca Türkiye'yle diğer Akdeniz ülkeleri pazarlarında büyük benzerlikler var. Bu ülkelerde tüketicilerin tercihleri hemen hemen aynı. Bu nedenle Çerkezköy'de üretilecek buzdolapları özellikle güney Avrupa'ya ihraç edilecek. Birleşen Avrupa'da enerji limitleri uygulanmaya başlayacağı için Türkiye'de üretilecek soğutucularımız az enerji tüketecek, CFC\FCW gazı kullanılmadığı için de çevreci özelliğe sahip olacak. Çerkezköy'de 70 değişik model ve 700 değişik versiyonda üretim yapılcak. 2000'li yıllarda çamaşır ve bulaşık makinelerinin de Türkiye'de üretilmesi için çalışmalarımız sürüyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!