Borusan da artık bilgi teknolojileri sektöründe

Güncelleme Tarihi:

Borusan da artık bilgi teknolojileri sektöründe
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

BORUSAN, bilgi işlem sektöründe faaliyet gösteren Time'a ortak oldu. Dün sabah törenle İmzalanan sözleşmeye göre Borusan Grubu, Time Bilgi İşlem Ürünleri A.Ş'nin yüzde 49 hissesini satın aldı. Time Bilgi İşlem, GSM ve telekominikasyon operatörlerine SMS, WAP gibi teknolojik çözümler sunuyor.

Time, bu ortaklıkla mobil haberleşme pazarına ağırlık verecek. Borusan Grubu da Time'ın mevcut ve ileriye dönük faaliyetlerine finansal ve yönetsel destek verecek.

Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Demircioğlu ve Time Genel Müdürü Serdar Göksal düzenlenen törende, yaptıkları işbirliğinin stratjik ortaklık olduğunu söylediler. Bülent Demircioğlu ortaklıkla ilgili olarak yaptığı konuşmada, beş yıl içinde Türkiye'de pazar lideri olmayı hedeflediklerini söyledi. Demircioğlu, şöyle devam etti:

‘‘Hedefimiz, Time'ın sahip olduğu teknolojik birikimiyle Borusan'ın uluslararası iş yapma kültürünün birleştirerek uluslararası alanda söz sahibi olmak. SMS, e-mail, Wap uygulamalarının yanhı sıra yeni kuşak cep telefonu sistemlerinin de telefon internet irtibaktlandırılması, 2003'ten sonra devreye girmesi beklenen yoğun data iletişimi (UMTS), ticari maksatlı internet uygulamaları alanrında ada işbirliği yapacağız. En önemlisi şu anda kimsenin bilmediği ama 6 ay sonra gerçekleşecek her çeşit data iletişimi ve işlemin de, stratjik işbirliği yapmış olacağız. Bu ortaklık önümüzdeki 5 yıl içinde ticari amaçlı data ve ses iletişimi ve bilgisayar telefon irtibatlandırılması konularında Türkiye'de pazar lideri olmayı hedefliyoruz’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!