Borusan, 2013 hedeflerini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Borusan, 2013 hedeflerini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2013 00:00

2013’te çelik ve iş makineleri alanında satın almalar hedeflediklerini ifade eden Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, dört adet stratejik yatırım ve satın alma planları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÇELİK, enerji, lojistik, iş makineleri ve distribütörlük alanında faaliyet gösteren Borusan Holding 2013’te yüzde 8 artışla 4.3 milyar dolar ciro hedeflerken, 2012’de 352 milyon dolar olan yatırım tutarını 400 milyon dolara çıkarmayı planlıyor. 2012 yılı konsolide cirosu 4 milyar dolar ve faaliyet karı 286 milyon dolar olan Borusan, 2013’te yüzde 28 artışla 366 milyon dolar faaliyet kârı bekliyor.

BU YIL SONUÇLANACAK

2013’te çelik ve iş makineleri alanında satın almalar hedeflediklerini ifade eden Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, dört adet stratejik yatırım ve satın alma planları olduğunu söyledi. Uğur, “2 satın almanın 2013’te sonuçlanma ihtimali yüksek. Ancak diğer satın almalarda şansımızın yüzde 50’nin altından olduğunu söyleyebilirim. Eğer satın almalar gerçekleşirse açıkladığımız yatırım miktarları daha da yükselecek” dedi. 2013’te 720 bin ton çelik boru satışı, 2 milyon ton yassı çelik satışı hedeflediklerine vurgu yapan Uğur, “4 adet 180 megawatlık RES yatırımına başlama planımız var. Grup olarak 7 bin 300 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ABD’DE DAYANIKLI BORU

Borusan Mannesmann’ın, enerji sektörünün odaklandığı kaya gazı sondajı için zor şartlara dayanıklı yenilikçi ürün ve teknoloji tasarladığını belirten Uğur, proje için 150 milyon dolarlık yatırım yapacak şirketin, pazara ve müşterilerine daha yakın olmak amacıyla ABD’de ‘yerel üretici’ olmaya karar verdiğini ifade etti. Uğur, 2012 yılında Erzurum yatırımının ikinci fazı olan Aksu Hidroelektrik Santrali’nin devreye alınmasıyla Borusan’ın enerjide kurulu gücünün 110 megawata ulaştığının altını çizdi.

Yurtdışı payı yüzde 50 olacak

CAT makinelerinde satış sonrası hizmetlerde sıçrama yaptıklarını kaydeden Agah Uğur, 320 milyon dolarlık rakama ulaştıklarını ifade etti. 2015’te bu rakamı 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Uğur, “2012’de Güç sistemlerinde anahtar teslim mühendislik çözümleri üretmeye başladık” dedi. Şirketin cirosunun yüzde 30’unun yurtdışındaki faaliyetler ve ihracattan oluştuğunu belirten Uğur, önümüzdeki yıllarda bu oranın yüzde 50 seviyelerine ulaşacağını ifade etti.

Haberin Devamı

TÜSİAD vergi verenler kulübü

2012’de gelişmiş ülke pazarlarında süregelen sorunların devam ettiğine, daralan talep nedeniyle gelişmekte olan ülke ekonomilerinin dünya büyümesine katkısının da azaldığına dikkat çeken Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, “Son yıllarda yaşamış olduğumuz güçlü büyüme ivmesini biraz kaybetmiş olsak da, ülkemizin, bu koşullar altında mutlu olmamız gereken bir performans sergilediğini düşünüyorum. Ekonomi yönetimimiz cari açığı azaltmaya odaklandı ve bu konuda kararlı bir performans sergileyerek zoru başardı” dedi. TÜSİAD’ı babası Asım Kocabıyık gibi zenginler kulübü olarak değerlendirmediğini de belirten Ahmet Kocabıyık, “TÜSİAD’ı vergi verenler kulübü olarak değerlendiriyorum” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!