Borsaya ‘entel şirket’ geliyor

Güncelleme Tarihi:

Borsaya ‘entel şirket’ geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇOK sayıda yazar, şair, politikacı ve sanatçının çağdaş, laik, cumhuriyet ilkelerine bağlı, ‘‘bağımsız’’ bir televizyon kanalı kurmak için oluşturdukları Katılım İletişimcilik A.Ş., halka açılmaya hazırlanıyor.

Katılım İletişimcilik A.Ş., 7 milyar lira olan sermayesini 700 milyar liraya çıkaracak ve artan kısmı temsil eden hisse senetlerini halka arz edecek. Şirketin, bu konuda Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) ön izin aldığı bildirildi.

Sermaye artırım ve halka arz konusu, şirketin 27 Şubat'ta İstanbul'da yapılacak olan 1999 yılı olağan genel kurul toplantısında görüşülerek karara bağlanacak. Toplantıda, ayrıca şirketin bilanço ve kar-zarar hesapları ile kár dağıtımı konusu da ele alınacak.

Toplam 200 ortaklı şirketin ortakları arasında, Müşerref Hekimoğlu, Mithat Bereket, Ali Kocatepe, Ara Güler, Atıf Yılmaz, Aziz Üstel, Bedia Akarsu, Bedri Baykam, Bülent Berkarda, Cahit Kayra, Erdal Atabek, Erdal İnönü, Erol Evgin, Ferhan Şensoy, Fikret Otyam, Genco Erkal, Gürer Aykal, Hale Soygazi, İlhan Selçuk, Lütfi Doğan, Metin Akpınar, Mina Urgan, Mümtaz Soysal, Mustafa Balbay, Mustafa Kul, Oktay Ekinci, Ömür Göksel, Şakir Eczacıbaşı, Şükran Güngör, Suna Kan, Sıdıka Su, Talat Halman, Turhan Selçuk, Ümit Zileli, Yekta Güngör Özden ve Yıldız Kenter gibi isimler yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!