Borsada yeniyıl hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Borsada yeniyıl hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Piyasalarda iyimser havadan en fazla etkilenen borsa haftaya hızlı başladı. Başta kamu hisseleri olmak üzere endeks ağırlıklı hisselerle yapılan işlemlerle ilk seansta 3 bin 250 puan sınırına dayanan borsa günü, yüzde 1.02 primle kapadı. İkinci seansta kar amaçlı satışlarla biraz gerileyen borsada, hesapların yeni yıla dönük olduğu konuşuluyor.

Borsada kar amaçlı satışların yanısıra belirli hisselerde yeni yıla dönük alım emirlerine dikkat çekiliyor. Derinliği olan bazı hisselerde, yabancılar için fazla dalgalanma yaratmadan alım operasyonlarından sözediliyor.

Bu arada yatırımcısına küçük bir not var. Yabancı ortaklığı anlaşma noktasına gelen Dardanel'in hisselerini toplayan bir aracı kurumun elindeki hisselerin devri konusunda anlaşma sağlanmış. Bu hisselerin yabancılara devri, hissenin fiyatlarını fazla dalganlandırmaması için borsa üzerinden özel emirle olacakmış.

Piyasada süren nakit sıkıntısı nedeniyle faiz cephesi de hareketliydi. İkinci el Türk Lirası piyasasında gecelik faizler dün yüzde 87'ye kadar yükseldi. Bono oranları da dün biraz yükseldi. Döviz piyasasında da dün dış borsalardaki pariteye bağlı bir seyir izlendi. Dışarıda doların 1.78 markı aşmasına paralel içerde de doların biraz hareketlenmesine Merkez Bankası küçük çapta müdahale etmekle yetindi. Merkez Bankası'nın müdühalasiyle dolar, 202 bin 700 lira seviyesinden 202 bin 600 liraya kadar geriledi. Merkez Bankası'nın müdahalesiyle binde 19 düzeyinde olan günlük devalüasyon oranı binde 16'ya geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!