Borsada sert satışlar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Borsada sert satışlar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 12:06

Geçen haftayı 11 ayın en sert düşüşüyle kapatan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, yeni haftaya da satışlarlar başladı. Uzmanlar, yüzde 1.5'e yaklaşan kayıpların görüldüğü borsadaki hareket için kar satışı açıklaması yaparken 83 bin 500 puan seviyesinin dikkatle izlenmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

2012'nin en çok kazandıran borsaları arasında yer alan ve cuma günü 86 bin 614 puanla en yüksek seviyesini gören İMKB, bugün ilk seansta yüzde 1.43 düşerek 83 bin 552 puana kadar geriledi. Böylece borsanın cuma günü en yüksek seviyesine kıyasla kaybı yüzde 3.5'i aştı.

Uzmanlar, satışların özellikle bankacılık sektörüne yoğunlaştığını ve düzeltme hareketi olduğuna işaret ederken, 83 bin 500 puanın altına inilmesi durumunda 82 bin puan ile 80 bin puan seviyelerinin orta vadeli yeni destek olarak ortaya çıkabileceğinin altını çizdi.

Borsadaki son hareketi değerlendiren Acar Yatırım Araştırma Müdürü Zeynel Balcı, "Bu satışları kar satışı olarak görüyorum. Endeksi taşıyan bankalar olduğu için satışlar da bu sektörle geliyor. Kısa dönemde 83 bin 500 puan düzeltme seviyesi olarak ortaya çıkıyor. Endeks bu seviyenin altında kalırsa satışlar derinlik kazanabilir ve orta vadede 82 bin puan ve 80 bin puan seviyeleri destek olarak görülebilir."

Haberin Devamı

KURDAKİ YÜKSELİŞ DE ETKİLİ

Oyak Yatırım Menkul Değerler Başekonomisti Mehmet Besimoğlu da bu satışların bir düzeltme hareketi olduğunu belirtti ve kurdaki artışında etkisi olabileceğini söyledi.

Şeker, "Aslında çok negatif bir şey yok. Genel olarak bir kar realizasyonu olarak görünüyor. Özellikle bankacılık sektörüne geldi satışlar. Bugün Moody's'in düzenleyeceği telekonferans da önem taşıyor. Bu telekonferans haberi ilk etapta, kısa sürede bir not artışı olacak diye algılandı. Ancak o beklenti kırıldı. Bu yıl içinde not artışı olasılığı var, bu konferansta da buna yönelik kamuoyu ile görüş paylaşımı olabilir. Diğer taraftan satışlarda kur sepetinin 2.07 - 2.08 seviyesine yükselmesinin de etkisi olabilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!