Borsacının kamyon üstü Mercedes'le dünya turu

Güncelleme Tarihi:

Borsacının kamyon üstü Mercedesle dünya turu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın ünlü para simsarı George Soros'un eski ortağı Jim Rogers, ‘‘Millennium GLK’’ adını verdiği dünya turu kapsamında İstanbul'a geldi. Rogers'ın tur için kullandığı kamyona benzeyen G serisi arazi aracı ile Mercedes SLK karışımı olan araç dikkati çekti. Rogers'ın turu 2001'de bitecek.

Wall Street'in ünlü simalarından ve George Soros'un eski ortağı yatırım uzmanı Jim Rogers, ‘‘Millennium GLK’’ adını verdiği aracı ile çıktığı dünya turu kapsamında Türkiye'ye geldi.

Türkiye'den sonra İran üzerinden Çin, Kore ve Japonya'ya gidecek olan Rogers, daha sonra Sibirya ve Rusya üzerinden Avrupa'ya geri dönecek. Ocak 1999'da İzlanda'dan yola çıkan Jim Rogers ve ekibi, altı kıtayı kapsayan dünya turunu üç yılda gerçekleştirerek 31 Aralık 2001 tarihinde New York'ta tamamlayı planlıyor. Jim Rogers'a eşi Paige Parker'da eşlik ediyor. Dünya turuna İzlanda'dan başlayan Rogers, sırasıyla İngiltere, Finlandiya, Fransa, Belçika, Almanya, Avusturya, Macaristan, Bulgaristan'dan geçti. Roger, Türkiye'ye kadar yaklaşık 10 bin kilometre yol yaptı.

90'lı yılların başında motosikletle bir dünya seyahati gerçekleştirmiş olan Rogers, çok daha geniş kapsamlı olan bu ikinci turunun amacını ‘‘yeni bir bin yıllık dönemin (millenium) başında dünyanın durumunu belgelemek’’ ve bu tur sırasında radyo, televizyon ve internet kanalıyla ilgilenen herkese gözlemlerini aktarmak olarak özetliyor.

Seyahat sırasında büyük ilgi gördüklerini ve birçok arkadaş edindiklerini söyleyen Jim Rogers, yaptıkları işi ‘‘büyük bir macera’’ olarak nitelendiriyor. Rogers'ın sponsorluğunu ise Hyatt Regency, Mercedes ve Motorola yapıyor. Seyahati boyunca Hyatt Regency otellerinde kalan, Mercedes'ten servis hizmeti alan Rogers, iletişimi ise Iridium telefonuyla sağlıyor.

G VE SLK MERCEDES

Rogers'in ilginç otomobili Mercedes ‘‘Millennium GLK’’, adını yapımında kullanılan G serisi arazi binek aracı ve SLK 230 raodster araçlarından aldı. Aracın yapımında Mercedes Benz Amerika tarafından sağlanan G serisi ve SLK modelleri kullanıldı. Aracın şasisi, yürüyen aksamı ve motoru G serisinden alınarak üzerine SLK'nin karoserisi yerleştirildi.

Millennium GLK'nin tasarımı, ünlü yönetmen Steven Spilberg'in çektiği Jurassic Park ve Kayıp Dünya filmlerinde kullanılan araçların tasarımını da gerçekleştiren Prisma Design International yaptı. Özel aracın yapımını ise Metalcrafters Inc. adlı şirket gerçekleştirdi.

Değeri 173 milyar lira

Değeri yaklaşık 500 bin dolar (173 milyar lira) olarak tahmin edilen ‘‘Millennium GLK’’ modelinde 117 beygir gücünde 3.0 litrelik turbodizel motor bulunuyor. 4x4 çeker olan aracın 146 litrelik yakıt deposu var. Araç, bir depo yakıtla maksimum 1000 kilometre yol yapabiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!