Borsa vurgununda 26 kişi hapse girdi İpekoğlu ve Ustaömer serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Borsa vurgununda 26 kişi hapse girdi İpekoğlu ve Ustaömer serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2011 00:00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB), “Keriz silkeleme” yöntemiyle, 100 milyon liralık vurgun yaptıkları iddiasıyla gözaltında tutulan 38 kişiden, 10 kişi savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

28 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerden, 26’sı tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.

İpekoğlu serbest

Sarıyer Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli 38 kişiden A milli takım eski kaleci antrenörü Engin İpekoğlu ve Şenol Ustaömer, Murat Aras, Serhan Türkoğlu, Umut Öztürk, İsmail Timoçin, Adem Kartal, İrem Uğurlu, Şaban Adalı ve Semih Koen savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan 26 kişi arasında Mecnur Çolak, Mehmet Uğurlu, Emine Öner, Recep Topçu, Yunus Ordu, Hasan Ütebay, Osman Yazan, Hüseyin Adalı, Fazıl Dindar, Belgin Atalay, Erdal Altay ve Sunay Pamuk da yeraldı.

Susma hakkını kullandılar

Şüpheliler adliyeye girdikten sonra dışarı çıkartılarak, bir süre adliye bahçesinde bekletildi. Adliyeye sevk edilenler arasındaki 4 kişinin emniyetteki ifadelerinde susma hakkını kullandığı öğrenildi. Fenerbahçeli eski futbolcu Mecnur Çolak’ı, savcı Bayram Köroğlu sorgularken, A milli takım kaleci antrenörü Engin İpekoğlu ile A milli takım maç ve oyuncu izleme sorumlusu Şenol Ustaömer’in ifadelerini, savcı Fazıl Arslanalp aldı. İpekoğlu ve Ustaömer ile Murat Aras ve Serhan Türkoğlu, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Engin İpekoğlu, yaklaşık bir saat, Şenol Ustaömer ise yarım saat ifade verdi. Serbest bırakılanlar, adliye çıkışında hiçbir açıklama yapmadan, kendilerini bekleyen otomobillere binerek uzaklaştı.

Çolak, kalp spazmı geçirdi

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan eski futbolcu Mecnur Çolak, dün saat 18.00 sıralarında emniyet nezarethanesinde fenalaşarak, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar, Mecnur Çolak’ın kalp spazmı geçirdiğini tespit ederek, anjiyo yapılması gerektiğini söyledi. Ancak bu isteği, Mecnur Çolak, “İfademi vereceğim” diyerek reddetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!