Borsa İstanbul'da gong, Odaş Enerji için çaldı

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbulda gong, Odaş Enerji için çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2013 11:33

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz, "Borçlanma araçları ve 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz tüm halka arzlarla birlikte Türkiye ekonomisine 22 milyar liralık bir kaynak sağlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz yeni halka arzlarla bu miktarı artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ'nin Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen gong töreninde Yılmaz, Odaş Elektrik ile borsada 410. şirketin işlem görmeye başladığını belirtti.

Yılmaz, "Enerji sektörü çok hızla gelişen ve önümüzdeki dönemde de büyüme potansiyeli oldukça yüksek olan bir sektör. İnşallah önümüzdeki dönemde başta elektrik olmak üzere enerji ürünlerinin de organize piyasalarda işlem görmesini hedefliyoruz" dedi.

Enerji şirketlerinin de sermaye piyasasını kullanarak büyük hacimli yatırımlar yapabileceğini ve bu yatırımların enerji sektörünün gelişmesine önemli bir ivme kazandıracağına inandıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu yüzden Odaş Elektriğin halka arzını oldukça önemsiyoruz. Başarılı bir halka arz oldu. Özellikle yabancı yatırımcılardan yüksek talep geldi. Bu halka arzla birlikte 50 yeni yatırımcımızda sermaye piyasasıyla buluştu. Bu halka arz 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz 5. halka arz.

Haberin Devamı

Borçlanma araçları ve 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz tüm halka arzlarla birlikte Türkiye ekonomisine 22 milyar liralık bir kaynak sağlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz yeni halka arzlarla bu miktarı artırmayı, sermaye piyasamızı Türkiye ekonomisinin bugün yakaladığı noktada geliştirmeyi hedefliyoruz."

Odaş Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Özal, ise konuşmasında yatırımcılara "Gelin yarının enerji şirketine bugünden ortak olun" dediklerini, gerek yurt içinden gerek yurt dışından birçok yatırımcının çağrılarına ses verdiğini ifade etti.

Özal, "Bizde aldığımız bu destekle birlikte yeni yatırım enstrümanlarıyla birlikte sektörümüzde lider firma olma yolunda adımlar atmaya başlayacağız. Bu halka açılımın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Halka arz hakkında

Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Odaş Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, 13-14 Mayıs 2013 tarihinde talep toplayarak 5 lira fiyatla 12 milyon lira nominal tutarlı halka arz gerçekleştirmişti.

Bugün "ODAS" kodu ile Borsa İstanbul'da işleme açılan hisseler açılış seansının hemen ardından en yüksek 5,05 en düşük ise 4,92 lirayı gördükten sonra 5,00-5,03 lira fiyat aralığında dengelendi. Odaş'ın halka arzında 12 milyon lira nominal tutarlı paylar için 685 yatırımcıdan toplam 16,4 milyon lira nominal tutarlı talep gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!