Borsa haftayı rekorla kapattı

Güncelleme Tarihi:

Borsa haftayı rekorla kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dün seans içinde 5 bin 766 puana kadar çıkan borsa, ikinci seansta 129 puan birden gerilemesine rağmen haftayı rekarla kapattı. Endeks 15.76 puanlık artışla 5 bin 606 puana çıktı.

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB), bileşik endeks, haftayı yeni bir rekorla tamamladı. Gün içinde 5 bin 766 puana kadar yükselen borsa endeksi, günü 15.76 puanlık bir artışla, 5 bin 606.47 puan seviyesinde tamamladı. Böylece, dün borsa yatırımcısının ortalama kazancı binde 28 olarak gerçekleşti.

İlk seansa hızlı bir çıkışla başlayan endeks, gün içinde 5 bin 776 puana kadar geldikten sonra çıktığı hızla geri döndü. Endeks, ikinci seansı, ilk seansa göre yaklaşık 129 puanlık bir gerilemeyle tamamladı.

İkinci seansta gelen yoğun satışlarda, Fazilet Partisi'nin kapatılması için açılan davanın yarattığı tedirginlik nedeniyle başlayan kár realizasyonunun etkili olduğu belirtiliyor.

Endeksin önümüzdeki hafta boyunca yatay bir seyir izleyeceği tahmininde bulunan borsacılar, endeksin 5 bin 460 puan seviyesinde bir desteği ve 6 bin 200 puan seviyelerinde de bir direnci bulunduğunu hatırlatarak, hükümetin kurulması halinde direnç noktasını aşmayacak kadar bir yukarı hareketin gerçekleşebileceğini kaydediyorlar.

HÜKÜMET GÖRÜŞMELERİ

Borsanın önümüzdeki haftaki seyri, hafta sonu Bülent Ecevit'in yapacağı hükümet kurma temaslarına endekslendi. Borsacılar, Ecevit ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmelerin olumlu geçmesi halinde, 6 bin 200 puanlık direnç noktasının biraz daha yukarı çekilebileceğini düşünüyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!