Borsa Baba'nın kararını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Borsa Babanın kararını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Piyasalar Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hükümeti kurmak için belirleyeceği vekili bekliyor. Haftaya yeni hükümetin kurulacağı beklentileri ile yükselerek başlayan borsa, dün kararsızları oynadı.

Önceki günkü yükselişin devamı olarak alımlarla başlayan ilk seans 9 puanlık artışla, 2 bin 428 puana çıktı. İkinci seansta kár satışlarının gelmesiyle endeks birara yüzde bir civarında geriledi. Fakat kapanışa doğru hükümet beklentileri doğrultusunda gelen alımlarla borsa günü 3 puanlık artışla, 2 bin 421 puandan tamamladı. Hisseler ortalama binde bir oranında prim yaptı. Borsada işlem hacminde ise önemli bir oynamadan söz edilemez. Günlük toplam işlem hacmi toplam 41 trilyon lira düzeyinde kaldı.

Demirel'in hükümeti kuracak vekili bügün açıklayacak olması dün kapanışa doğru borsanın toparlanıp artıya geçmesinde etkili oldu.

Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceği vekilin kısa sürede hükümeti kuracağı inancı oluşursa, yatırımcıların böyle bir beklentiyi satın alması ile borsada yılbaşı öncesinde, önemli bir çıkış başlayabilir.

ECZACIBAŞI OLAYI

Binde bir oranında prim yapan borsada, dün yine Eczacıbaşı Grubu'na ait hisselerindeki hareket dikkat çekiciydi. Geçtiğimiz haftalarda gayrımenkul devri gibi nedenlerle üst üste tavan değerlere taşındıktan sonra kısa süreli dinlendirilen Eczacıbaşı Yatırım, dün yüzde 16.3'lük artışla borsanın en fazla kazandıran hissesiydi.

Aynı Gruba ait Eczacıbaşı İlaç hisseleri de yüzde 12'lik primle en fazla kazandıran hisselerinden bir diğeriydi. Özellikle Eczacı Yatırım hisseleri için, birilerinin bu hisseyi yeterince dinlendirdiği konuşuluyor. Eczacıbaşı örneğinde olduğu gibi bizim borsada, böyle havalarda bile büyük kazanç sağlayanlar çıkabiliyor. Fakat böylesi, herhalde bizim borsalarda ve benzerlerinde mümkündür.

Piyasalarda dünkü gelişmelerden biri de Hazine'nin yaptığı yılın son bono ihalesiydi. Bu ihalede Hazine, istediği miktarda borçlanmakta zorlanmadı. Hazine 133 gün vadeli bono ihalesinde yıllık ortalama bileşik faiz yüzde 136.67 olarak gerçekleşti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!