Borsa

Güncelleme Tarihi:

Borsa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2000 00:00

Haberin Devamı


Borsada beklenti kalmadı

Ne oldu?

Borsa, güne satıcılı başladı. Bankacılık sektöründe satış hakimdi. Satışlarla düşen endeks bir ara gelen küçük çaplı alımlarla toparlandı. İMKB Ulusal-100 endeksi 12 puanlık artışla birinci seansı 13 bin 171 puandan tamamladı. Hisse senetleri yüzde 0.10 oranında yükseliş gösterdi.
İkinci seansta ise sıkışık ve dalgalı seyir devam etti. Yabancıların sıfır olduğu İMKB-30'un dışındaki hisselerde hareket yaşandı. İMKB Ulusal-100 endeksi 107 puanlık kayıpla günü 13 bin 052 puandan tamamladı. Hisse senetleri yüzde 0.81 oranında düşüş gösterdi. Diğer endekslerin kapanışları sırasıyla; mali endeks 17 bin 625 puan, sınai endeksi 10 bin 058 puan, hizmetler endeksi 10 bin 170 puan oldu. 172 trilyon 914 milyar liralık işlem hacminin oluştuğu seansta Sabancı Holding, Koç Holding, İş Bankası-C, Tüpraş, Selçuk Gıda yoğun işlem gördü.

Neden oldu?

Mali sektöre duyulan güvenin azalması bu sektöre yönelik satışların artmasına neden oldu. Piyasada beklenti kalmaması hareketi engelliyor. Toplam işlem hacmi 324 trilyon lira olarak gerçekleşti.

Ne olacak?

Önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler arasında Türk Telekom'un blok satışı, Vakıfbank'ın özelleştirilmesi, IMF görüşmelerinden çıkacak sonuçlar ve 3 Eylül'de açıklanacak Ağustos ayı enflasyonu yer alıyor.

Uzman gözüyle

Göknur Karabıyık - Halk Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı

İşlem hacmi 13 bin 500 direncinin kırılması için yeterli değil. KHK'ye yönelik pürüzün ortadan kalkması bu alımların en önemli destekçisiydi. 12 bin 500 seviyesinde kuvvetli bir destek oluştu. Bu aşamada hisse bazlı hareketler önem taşıyor. Yatırımcılar dikkatli davranmalılar. Bu seviyeler orta ve uzun vadeli alım fırsatı olarak kullanılabilir. Endeks bir süre daha bu seviyelerini koruyacaktır. Ekonominin canlanması halinde yükseliş trendi gelebilir. Eylül - Ekim aylarında özellikle de dokuz aylık bilançoların açıklanması ile bir hareket bekliyoruz. Hiç hisse senedi olmayanlar yavay yavaş portföy oluşturabilirler. Yüksek maliyetten hisse senedi elinde bulunduranlar ise maliyetleri düşürme amaçlı alımda bulunabilirler. Ama hisse konusunda seçici davranmak gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!