Borsa 3000’i gördü

Güncelleme Tarihi:

Borsa 3000’i gördü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Piyasalarda IMF heyetinin başlattığı moral dopingi dün de sürdü. Önceki gün hızlı yükselen borsa dün 15 puan daha artarak, 2 bin 954 puanla yeni endeks rekoruna ulaştı. Borsada dün endeks rekorunun yanısıra işlem hacminde de 78.3 trilyon (445 milyon dolar) lirayla yeni rekor gerçekleşti.

Borsada sabah seansı yoğun alımlarla açıldı. Endeks birara 3 bin puanı da aşarak, 3 bin 11 puana kadar yükseldi. Birinci seansta ortalama yüzde 2.3 oranında primli kapanan borsa, ikinci seansta satış ağırlıklıydı. Kapanışa doğru endeks birara önceki günkü değerinin de altına inerek eksiye geçti. Fakat son dakika alımları ile toparlanan endeks, günü 15 puan artıda kapattı.

Piyasalarda IMF açıklamalarıyla oluşan olumlu hava nedeniyle bono oranlarındaki düşüş de sürdü. Bono piyasasında önceki gün yüzde 101'e gerileyen oranlar, dün 1-2 puan gerileyerek yüzde 100'ün altına indi. Piyasada yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle bono oranlarındaki düşüşün yüzde 99 düzeyinde kaldığı konuşuluyor. Bono oranlarında düşüşün önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.

Merkez Bankası verilerine göre, piyasalar dün 16.6 trilyon lira eksi rezervle açıldı. Nakit sıkıntısı nedeniyle dün gecelik faiz ve repo oranları ise yüksek seyrini korudu. Önceki gün yüzde 79 düzeyinde gerçekleşen gecelik repo oranı dün de aynı seviyelerde seyretti.

Döviz piyasalarında ise durgunluk sürüyor. Sabah saatlerinde döviz interbankında biraz dış borsalarda paritede yaşanan hareketlilik nedeniyle biraz da Merkez Bankası'nın bankalardan yaptığı alımlar nedeniyle dolar 176 bin liranın üzerinde işlem gördü. Fakat öğleden sonra dış piyasalarda doların 1.74 marka kadar gerilemesi iç piyasaya da yansıdı ve dolar iç piyasada da 176 bin liranın altında işlem görmeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!