Borsa 2000 sınırında

Güncelleme Tarihi:

Borsa 2000 sınırında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Borsa dün tekrar artan alımlarla yükselişe geçti. Borsada hisseler dün ortalama yüzde 2 oranında prim yaptı. Önceki gün hızlı düşen borsada dün tekrar gelen alımlar, yeni hükümetin Meclis'te cumartesi günü yapılacak güvenoylamasına bağlanıyor. Yatırımcıların, yeni hükümetin güvenoyu almasına kesin gözüyle baktıkları için tekrar borsaya yöneldikleri, dünkü alımlarda altı aylık bilanço beklentilerinin de etkili olduğuna dikkat çekiliyor. İMKB Endeksi dün direnç noktası olan bin 950 puanı da aştı ve dün bin 951 puandan kapandı.

Güvenoylaması öncesinde endeksin 2000 puanı deneyebileceğini düşünenler ağırlıkta. Bazıları ise endekste 2000 puan sınırının güvenoyu sonrasında, yani gelecek hafta denenebileceği görüşünde birleşiyorlar.

Borsa endeksi yükselirken işlem hacminde ise büyük bir artış gözlenmiyor. İşlem hacminin fazla artmaması, borsaya taze para girişinin olmadığını gösteriyor. Bunda yüksek faiz ve repo oranları etkili oluyor. Yatırımcıların çoğunun, güvenoyu öncesinde tasarruflarını borsa yerine kısa vadeli repoda değerlendirmeyi tercih ediyor.

Döviz piyasaları da dün borsa kadar hareketliydi. Uluslararası borsalarda doların 1.76 markın üzerine çıkması, iç piyasaya yansıdı. Dolar, dün bankalararası döviz piyasasında 151 bin liranını üzerine, 151 bin 250 liraya kadar çıktı. Merkez Bankası da paritedeki gelişmeleri dikkate alarak, doların zorunlu devir kurunu 151 bin liraya yükseltti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!