Bolu için ilk iptal davası Ankara'dan! Ä°ÅŸte ilk fotoÄŸraf...

Güncelleme Tarihi:

Bolu için ilk iptal davası Ankaradan İşte ilk fotoğraf...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 14:12

Türkiye'nin cennet köşelerinden Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali için ilk dava Ankara'dan açıldı. Dava dilekçesinde yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali istendi. Gölcük'e yapılması planlanan projenin ilk fotosunu da Mimarlar Odası Ankara Şubesi paylaştı.

Haberin Devamı

Bolu Belediyesinin 3 ayaklı projesi kapsamında Gölcük'e 25 bungalov ile 19 odalı daÄŸ köşkü yapılırken; 3 kilometre teleferik ve 1.5 kilometre de daÄŸ kızağı eklenecek.Â

Bolu için ilk iptal davası Ankaradan İşte ilk fotoğraf...

Ancak Mimarlar odası Ankara Şubesi, Bolu İdare Mahkemesine gönderilmek üzere Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine dava dilekçesi verdi. Bolu'nun Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin hinterlandında olması nedeniyle dava açma ehliyetine sahip olduğu vurgulandı. Yapılan ihalenin Anayasa ve Milli Parklar Kanuna aykırı olduğu belirtildi. Turizm tesis ve bağlantı yollarının mikro klima üzerinde ısı adası etkisi yaratacağına dikkat çekildi. Türkiye'nin taraf olduğu Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi gibi biyolojik çeşitliliğin korunması, doğal mirasın korunması, biyolojik çeşitlilik gibi uluslararası sözleşmelere de aykırı olduğu dile getirildi.

Haberin Devamı

YABAN HAYATI ZARAR GÖRECEK

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti:
"Bu ihale yasa dışıdır. İhaleye giren de ihaleyi yapan da suç işlemektedir. Gölcük Tabiat Parkı'nda yapılacak inşai faaliyetlerle ekosistemin bütünlüğü bozulacak, telafisi imkansız zararlar verilecektir. Yaban hayatı tahrip edilecek, konaklama kapasitesinin arttırılması ile toprak, su ve hava kirlenmesi ve benzeri çevre sorunları yaratacaktır.

BOLU BELEDÄ°YE MÄ° BEYLÄ°K MÄ°?

Bolu Belediye Başkanı'nın kiracısı olduğu kamusal bir alanı kanuna aykırı şekilde ihaleye çıkartması, kamusal alanı özelleştirmeye çalışması, Bolu Beyliği gibi davranmasının cevabını yargı verecektir. Bolu Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde bir Belediye midir, yoksa beylik midir?"

BAŞKANIN YETKİSİ VAR, VATANDAŞ DA DAVA AÇACAK

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın dün yapılan ihaleyi iptal yetkisi bulunduğunu anımsatan Gölcük Platformu yetkilileri ise vatandaşlar tarafından çok sayıda dava açılacağı bilgisini verdiler.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAÅžANANLAR

BAKMADAN GEÇME!