Boğaziçi Köprüsü'nde paralı geçiş sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Köprüsünde paralı geçiş sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2006 01:10

İstanbul Boğaziçi Köprüsü gişelerinden 3 Nisan itibariyle paralı geçiş sona erdi. Uygulamanın başladığı ilk dakikalarda OGS ve KGS'si bulunmayan sürücüler nakit gişeleri olmadığı için OGS gişelerinden ücret ödemeden kaçak geçiş yaptı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Köprüsü'nden bundan sonra sadece Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) veya Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) bulunan sürücüler karşıya geçebilecek.

Uygulamanın başladığı ilk dakikalarda OGS ve KGS'si bulunmayan sürücüler nakit gişeleri olmadığı için OGS gişelerinden ücret ödemeden kaçak geçiş yaptı. Uygulamadan haberleri olmadığını belirten bazı sürücüler, uygulamaya tepki gösterirken, gişe çalışanları ise uygulamadan memnun olduklarını, gişelerin kaldırılmasıyla egzoz gazının olumsuz etkisinden kurtulacaklarını söylediler.

Okmeydanı, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy ve Beşiktaş'taki yol trafik levhalarında “OGS ve KGS'si olmayan sürücüler, Boğaziçi Köprüsü'nü kullanamaz” ikazı yapılırken, bu sürücüler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendiriliyor. Bu arada, uygulamanın başlamasıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de 4 gişe paralı geçiş için ayrılırken, diğer gişelerden OGS ve KGS'li geçiş yapılıyor.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçmek isteyen OGS ve KGS'si olmayan sürücülerin köprüden kaçak geçiş yaptığını ifade eden yetkililer, bazı sürücülerin de KGS kartını nasıl tanıtacağını bilmedikleri için sıkıntı yaşadığını bildirdiler. Yetkililer, özellikle KGS kartı olmayan bazı sürücülerin, geri çıkmak istediğini, ancak gişelerde bekleyen trafik polislerinin buna engel olduğunu kaydettiler.

Haberin Devamı

Bazı sürücülerin de gişelerden kaçak geçmelerine rağmen, daha sonra dönerek Kara Yolları Boğaz Köprüsü Şubesi içerisinde geçiş ücretlerini ödediklerini belirten yetkililer, bu sürücülerin bir defaya mahsus olmak üzere normal tarifeden ücretlerini ödediklerini, KGS veya OGS'lerini aldıklarını bildirdiler.

12 SAATTE 19 BİN 135 ARAÇ

Boğaziçi Köprüsü Başmühendisi Ramazan Yüksel, Boğaziçi Köprüsü'nden dün gece 24.00'ten bugün öğlen saat 12.00'ye kadar 19 bin 135 araç geçtiğini belirterek, bunlardan 1073'ünün kaçak geçiş yaptığını kaydetti.

Yüksel, “Yeni uygulamanın başladığı saatten öğlen saat 12.00'ye kadar araçların yüzde 6'sı ücret ödemeden geçti. Kaçak olarak geçen araçların plakaları otomatik olarak fotoğraflandı. Bu sürücüler hakkında 10 kat para cezası uygulanacak, 33 YTL ödeyecekler” dedi.

Haberin Devamı

Ramazan Yüksel, Boğaziçi Köprüsü'nden söz konusu saatler arasında geçen hafta 16 bin 115, önceki hafta 15 bin 661 araç geçtiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!