Boğaziçi İdari Bilimler 40'ıncı yılını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi İdari Bilimler 40ıncı yılını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 40'ıncı yılında dünyanın en iyi üniversitelerini konuk ediyor. 1958 yılında Robert Kolej İş İdaresi ve İktisat Yüksek Okulu olarak eğitime başlayan ve 40 yılda 4 binden fazla mezun veren fakülte; Harvard, Wharton, Pennsylvania ve Chicago Üniversitelerinden tanınmış bilim adamlarının katılacağı konferans ve diğer etkinliklerle 40'ıncı yıldönümünü kutlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Alpay, dünya ölçütlerinde başarılı olmayı amaçladıklarını söyledi. Alpay, ‘‘Biz mükemmeliyeti hedefliyoruz. Bunun için de bir takım temel unsurlar var. İyi bir üniversite olabilmek için dünyaya açılmanın ve dünya ölüçütlerinde başarılı olmanın ve diğer tanınmış üniversitelerle yarışabilir düzeyde olmanın gerekliliğine inanıyoruz’’ dedi.

DÜNYA KALİTESİNDE

Öğretim kalitesine büyük önem verdiklerini belirten Alpay, mezun ettikleri öğrencilerin dünyada kendilerini kanıtlayabilecek seviyede olması için çalştıklarını söyledi. ‘‘Üniversitenin kültürü de buna çok uygun. Sadece bir meslek sahibi olmak için okumak dünya ölçütlerinde yeterli olmuyor’’ diyen Alpay, Boğaziçi Üniversitesi'nin girişimci ruha sahip insanlar veya yenilikçi ve atılımcı profesyoneller yetiştirdiğini söyledi.

Şimdi uluslararası düzeyde neler yapabileceklerinin çabası içinde olduklarını ifade eden Alpay, 40'ıncı yılı bunun için bir vesile olarak görüp bir dizi konferans düzenlediklerini vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin IMF, Dünya Bankası gibi birçok önemli kuruluşta mezunları olduğuna dikkat çeken Alpay, uluslararası kuruluşlara çok sayıda eleman verdiklerini vurguladı. Alpay şöyle devam etti:

‘‘İktisadi İdari Bilimler mezunlarının yurtdışına gitmek üzere CMAT adında bir sınavı var. O sınavda biz dünyanın en iyi üniversiteleri arasındayız. Öğrencilerimiz o sınavdan çok yüksek puan alıyorlar. Aldığımız skorlar dünyada konuşuluyor. Bilgi çağı sözü çok sık ediliyor. Bunun temel unsuru insan. İnsanı çok iyi yetiştirmek ve iyi eğitmek gerekiyor. Bizim artık ikinci planda kalmaya tahammülümüz yok, olmamalı da. Yeni kuşakla biz dünyada çok büyük atılıma geçmeliyiz.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!