Boğaz’ın 1 milyar dolarlık arsası Cannes’da vitrine çıktı

Güncelleme Tarihi:

Boğaz’ın 1 milyar dolarlık arsası Cannes’da vitrine çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 00:00

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme Fuarı’nda (MIPIM) İstanbul Boğazı’nın en değerli arsaları görücüye çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Swissotel, Perpa ve Beykoz Çubuklu arazileri için Cannes’da yatırımcı arıyor. 607 parselden oluşan 644 metre uzunluğunda, 109 bin metrekare alanlı Çubuklu arazisi Boğaz’da en geniş rıhtıma sahip arazi olarak 1 milyar doların üzerinde bir değerle vitrine çıktı. Türkiye’den çok sayıda şirketin katıldığı fuarda, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri, TOKİ ve Emlak Konut fuarda projelerini sergiliyor. MIPIM’de; Maltepe Dragos, Cendere deresi, Küçükçekmece Avcılar ve Kartal Kentsel Dönüşüm projelerine yatırımcı aranıyor.
Çubuklu 29 Gece Kulübü, Hayal Kahvesi ve eski petrol dolum tesislerinin yer aldığı Belediyeye ait Çubuklu arsası kıyı uzunluğu olarak Boğaz’ın en uzun arsası. Arsanın kıyısı, 72 metre rıhtıma sahip ve Boğaz’ın en uzun rıhtımlı yalısı ünvanını taşıyan Kıbrıslı Yalısı’ndan 9 kat daha uzun. Çubuklu arsası, turizm ve ticari gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yatırımcılara açık. Projeler için belediye yardıma hazır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!