Bodrum'dan Yunan adalarınagünübirlik gezi başladı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdan Yunan adalarınagünübirlik gezi başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2001 00:00


Bodrum'dan Yunan adalarına günübirlik gezilerin ilk seferi bu sabahtan itibaren başlatıldı.

Daha önce vizesiz olarak ilan edilen geziler, 25 Haziran 2001 tarihine kadar Yunanistan vizesi olan yolcular ile vize gerektirmeyen ülke turistlerine açık olacak. Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın, Avrupa Birliği'nin 25 Haziran 2001 tarihinde Brüksel'de yapılacak toplantısında vereceği onay ile Türklerin komşu ülke adalarına vizesiz olarak gitmelerine olanak sağlanacak.

Simena Turizm Grubu ile Yunan Epirotiki Hydraiki Daily Cruise şirketlerinin oluşturdukları ortaklıkla başlatılan geziler, 16 Ekim 2001 tarihine kadar sürecek. 400 yolcu kapasiteli M/V John P gemisi ile haftanın 7 günü kişi başına 90 dolardan Bodrum-Kos, Marmaris-Rodos-Simi, Fethiye-Rodos, Bodrum-Kos- Patnos, Bodrum-Kos-Simi güzergahlarında günübirlik turlar yapılacak.

Simena Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Uyguner, ''Simena Turizm Grubu, sıradışı bir proje ile Ege Denizi'nin iki yanındaki işadamlarını bir araya getirmenin gururunu yaşıyor. Yatırımımız 250 bin doları geçiyor. Devlete giriş ücreti olarak günlük 1100 dolar ödüyoruz'' dedi.

Bodrum'da bir iskelenin bulunmamasının Bodrum için kayıp olduğunu söyleyen Uyguner, ''Haftada 10 gemi gelse, 2,5 milyon dolarlık bir gelir kaybımız var demektir. Bu nedenle yap-işlet-devret modeliyle Bodrum'a bir gemi yanaşma iskelesi yapmayı hedefliyoruz'' diye konuştu. (Bodrum/aa)





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!