BMC, İzmir'deki fabrikayı Turgutlu'ya taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

BMC, İzmirdeki fabrikayı Turgutluya taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 15:35

BMC Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Demirpençe, İzmir Pınarbaşı'ndaki fabrikalarını Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne taşıyacaklarını belirterek, ilk etapta Megastar modelinin üretiminin, burada kurulacak fabrikaya kaydırılacağını söyledi.

BMC'nin Turgutlu'da kuracağı fabrikanın arsasının alımı için Turgutlu Belediyesi ile BMC arasında protokol imzalandı.
Protokol töreninde konuşan Demirpençe, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında dünyanın 10 kamyon üreticisi arasına girme hedefi çerçevesinde yatırımlara devam ettiklerini belirtti.
Yatırımın Türk otomotiv sanayisi için çok büyük bir adım olduğunu kaydeden Demirpençe, BMC'nin Türkiye'de mamullerinin sınai mülkiyet hakkına sahip tek otomotiv firması olduğuna dikkati çekti.
Demirpençe, BMC'nin kamyon pazarında ilk 2'de, şehir içi otobüslerde ise birinci sırada olduğunu, hafif ticari araçlarda da daha ileriye seviyelere gelmek için stratejik kararlar almaya başladıklarını söyledi.
Dünyanın en büyük 10 firması arasına girebilmek için 20-22 bin olan üretim kapasitesinin 60-70 binlik seviyelere çıkarmak zorunda olduklarını, bunu mevcut fabrikada sağlayamayacaklarını kaydeden Demirpençe şöyle konuştu:
“Mevcut kapasitemiz bize yetmiyor. İlk etapta 40 bin daha sonra ise 60 bine çıkarmak zorundayız. Bunları yapmak için en uygun yeri bir yıldır araştırıyoruz. Ege'nin çeşitli illerinden teklifler geldi ancak, araştırmaya başladığımızda 3 lira olan arsa fiyatı BMC olduğu duyulunca 10 liraya çıktı. Turgutlu'da böyle bir şeyle karşılaşmadık. Mevcut fabrikamıza çok yakın olması nedeniyle de burayı tercih ettik. Bu yıl gerekli izinleri alarak, projeyi hazırlayarak gelecek yıl içinde temel atmayı ümit ediyoruz.
Turgutlu'ya ilk etapta Megastar modelinin üretimini kaydıracağız. Megastar'da yeni versiyonlarla birlikte yüksek adetlerde üretim yapacağız. İleriki etapta otobüs fabrikasını da buraya taşımayı öngörüyoruz. 10 yıllık süreçte kamyon fabrikasını taşımış, 20 yıllık süreçte de tamamen taşınmış olacağız.”

-İŞÇİLER ŞİMDİDEN EĞİTİLECEK-

Demirpençe, kurulacak fabrikayla birlikte Turgutlu'nun sosyal hayatının değişeceğini ifade ederek Turgutlu Fabrikası'nda çalışacak işçileri şimdiden eğitmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.
Turgutlu Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan, kentin ekonomik kalkınmasını da planlamak amacıyla bir süre önce Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yüzde 98'lik hissesini belediye bünyesine aldıklarını ve yatırımcı çekmek için çalışma başlattıklarını söyledi.
Turgutlu'nun bu yapısıyla hızlı karar vermesi yönünden BMC'ye cazip geldiğini kaydeden Orhan şunları kaydetti:
“BMC'yi Turgutlu'ya getiren belediye başkanı olarak anılmak, sadece benim değil belki torunlarımın da gururlanacağı bir konu olacak. 2012 yılında 7 bin istihdam düşünülüyor. Bu yatırımı duyan en az 10 yan sanayi firması beni arayarak yer istedi. Sanayi bölgesinin ikinci etabını çok kısa sürede bitireceğiz ve artık 3. etaba başlayacağız. Manisa bir elektronik deviyle anılıyorsa Turgutlu da BMC ile anılacak.”
Turgutlu Belediye Başkanı Orhan ile BMC Yönetim Kurulu Başkanı Veli Demirpençe, Turgutlu 2. OSB'de 1 milyon 500 bin metrekare alana kurulacak fabrikanın arsası için protokole imza attı.
Protokol töreninde, AK Parti Manisa Milletvekili Süleyman Turgut, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ile Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu da hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!