BMC’den 40 milyon dolara ‘Megastar’

Güncelleme Tarihi:

BMC’den 40 milyon dolara ‘Megastar’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2004 01:33

BMC Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Demirpençe, ürün geliştirme ve mühendislik çalışmalarını dışa bağımlı olmadan sürdürebilen tek Türk otomotiv firması olduklarını belirterek, kuruluşlarının 40’ıncı yılında piyasaya sürdükleri Megastar’ın başarılı olmasını beklediklerini bildirdi.

Hafif ticari araç pazarında şimdiye kadar Levend modeliyle yer aldıklarını ifade eden Demirpençe, gelişen teknolojilere uyum sağlamak ve pazarda daha güçlü yer alabilmek amacıyla Megastar’ı geliştirdiklerini söyledi.

Dünyaca ünlü İtalyan tasarımcı Pininfarina imzası taşıyan Megastar ailesinin 22 farklı versiyondan oluştuğuna dikkat çeken Demirpençe, şöyle konuştu: ‘Profesyonel modeli kamyon üretimi için yapılan 120 milyon dolarlık yatırıma ek olarak Ar-Ge ve tasarım gibi çalışmalar için yapılan 40 milyon dolarlık bir yatırımla üretilen Megastar’ı, Türkiye’nin yollarını, caddelerini çok iyi bilen; insanını yakından tanıyan, isteklerini, önerilerini dinleyen Türk mühendisleri biçimlendirdi. BMC, 75 mühendisi ve 159 teknik elemanıyla 6 yıl süren zorlu bir çalışmanın ürünü olarak bu yeni modeli yarattı.’

İlk yıl içerisinde 8 bin adet Megastar üretmeyi planladıkları dile getiren Demirpençe, ‘Bu modelin yaşam sürecesi olan gelecek 10-15 yıl içerisinde de 250 bin adet ile 500 bin adet arasında üretim gerçekleştirmeyi planlıyoruz’ diye konuştu. Demirpençe, 22 bin adet olan üretim kapasitesini birkaç yılda 50 bin adete çıkaracaklarını vurgulayarak, ‘Dünyada ticari araç üreticileri arasında 18’inci sırada yer alıyoruz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’te dünyada ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz’ diye konuştu.

İngiltere’den Güney Afrika’ya kadar 50’den fazla ülkeye kamyon ve otobüs ihraç ettiklerini belirten Demirpençe, şöyle devam etti: ‘Ayrıca, tamamen sanayi mülkiyeti bir Türk firmasına ait olan Profesyonel modeli kamyonlar Malezya ve İran’da BMC lisansı altında üretilmektedir.’

2014’te ilk Türk tankı geliyor

BMC’nin gerek Türkiye gerekse Türkiye dostu ülkelerin silahlı kuvvetlerinin araç ihtiyacını karşıladığının altını çizen Mehmet Demirpençe, ‘Makedonya, Pakistan ve Tanzanya savunma bakanlıkları BMC ile ilgilendikleriniyorlar. Sanıyorum önümüzdeki birkaç ay içinde bu ülkelerle ilgili önemli gelişmeler olacak’ diye konuştu. Türkiye’de Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ihtiyaç duyduğu tankların üretimi konusuna da değinen Demirpençe, ‘BMC, 2014’lerde devreye alınacak yerli Türk tanklarının dizayn edilmesi, geliştirilmesi ve seri üretimi için görevlendirilen 3 şirketten biridir’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!