Blz coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Bluzelle ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

Blz coin nedir Hangi borsalardan alınır Bluzelle ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 21:10

Bluzelle; blok zinciri tabanlı ve merkeziyetsiz veri depolama sistemi olarak tanınmasının yanı sıra güvenlik altına alma sistemi şeklinde de tanımlanmaktadır. BLZ ağı; dağıtık defter teknolojisini kullanmaktadır. Bununla beraber herhangi bir bireyin sahip oldukları verileri güvenli biçimde depolamasını amaçlar. Bunun yanı sıra BLZ ağı blok zinciri ve akıllı kontratlar teknolojisini kullanmaktadır. Peki BLZ coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Bluzelle ne zaman çıktı tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

BLZ Coin; doğrudan merkeziyetsiz uygulamaların sansüre dayanan, güvenli ve çok ölçeklenebilir biçimde veri depolamasını sağlayan sistemin kripto para birimidir. Bununla beraber verileri kayıt altına almaktadır. BLZ ağı; Cosmos ve BFT teknolojisi olarak bilinen Tendermint'i kullanmaktadır. Bu şekilde pek çok blok zinciri ağıyla da uyumlu olduğu belirtilebilir.

BLZ Coin; Ethereum tabanlı olan kripto birimleri içerisinde bulunmaktadır. Merkeziyetsiz depolama sistemini kullanmayı isteyen bireyler, doğrudan şekilde BLZ Coin, satın alarak hizmetlerden yararlanabilir. Bluzelle ağının kripto parası olarak bilinen bu coin; sıfır işlem ücretine, yüksek hıza ve gerçek zamanlı veri hesabı tutma özelliklerine sahiptir. ERC- 20 tabanlı olan coinler, yavaş ve pahalı olmalarıyla bilinse bile BLZ Coin için aynı şeyi belirtmek mümkün değildir.

Haberin Devamı

BLZ Coin Nedir?

BLZ Coin; doğrudan merkeziyetsiz olan uygulamaların ölçeklendirilebilir, güvenli, sansüre dayanıklı biçimde veri depolamasına yardımcı olan kripto para birimidir. Bluzelle ağı; pek çok blok zinciri ağıyla uyumludur.

BLZ Coin CEO'su Pavel Bains'tir. Bunun yanı sıra finans ve dijital teknoloji piyasasında 15 seneden daha fazla deneyime sahiptir. Bu durum; projenin dikkatleri çeken özelliğidir. Buna ilave şekilde BLZ ağında kullanılmakta olan ''Swarm'' teknolojisini sunmaktadır. Bu durum ise coin fiyatı açısından avantaj sunmakta olan özelliklerden birisidir. Swarm teknolojisi; en ufak veri gruplarını dahi dağıtık biçimde depolamayı sağlamaktadır. Bu ise başka merkezi veri depolama sistemlerinde olmayan yenilikleri üyelere sunmaktadırlar.

BLZ Coin Hangi Borsalardan Alınır?

BLZ Coin'in satın alındığı pek çok borsa bulunmaktadır. Bunlar ise;

 - Binance,

 - Huobi Global,

 - Coinbase Exchange,

 - Gate İo olarak sıralanabilir.

Bluzelle; borsalar üzerinden BLZ Coin olarak alınabilir. Bununla beraber pek çok cüzdan içerisinde saklanması, ardından listeli olan borsalar çapında satılması da mümkün olmaktadır.

Bluzelle Ne Zaman Çıktı?

Bluzelle; 18 Ocak 2018 yılında çıkmıştır. Bununla beraber pek çok borsa da işlem görmektedir. Bluzelle'nin 2018 senesinden beri işlem gördüğü belirtilebilmektedir.

Haberin Devamı

BLZ Ne İş Yapar?

Bluzelle veya BLZ Coin; akıllı sözleşme bünyesinde olan merkeziyetsiz veri depolama projesi olarak tanımlanabilir. BLZ; Bluzelle sisteminin yerel kripto para birimi olarak tanımlanabilir. Herhangi bir kuruluş ya da kişi BLZ token sahibi olarak Bluzelle çapında verilerini güvenli biçimde depolayacak alanları kiralama şansına sahip olabilmektedir. Depolama alanı kullanımı adına akıllı sözleşmeleri kullanan kripto para; BLZ Token şeklinde tanımlanmaktadır. Bu token; doğrudan ve sansüre dayanıklı, alım satım üzerinden depolama sahası sunmaktadır.

Bluzelle ya da BLZ Token projesinin hedefi bilhassa değerli verileri bulunan blok zinciri üzerinden güvenli veri depolama alanını sunmaktadır. Bu proje bünyesinde üretilen BLZ Coin; ERC- 20 tabanlı modeldeki düşük ve hızlı masraflı kullanılan kripto para modelinin sunulması hedeflenmektedir. Proje hem ağ dışına hem de ağ içerisinde kullanılabilir. Bunun yanı sıra sahipliği üstünden güvenli depolama alanları kiralanabilir kripto paraları üretme hedefiyle yola çıkmış olup, amacına ulaşmıştır. Bu proje; Bluzelle topluluğuna ait en ufak veri kategorilerini bile dağıtık biçimde tutmayı mümkün kılan Swam teknolojisini sunmaktadır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!