Blackberry’nin patronları istifa etti Heins CEO oldu

Güncelleme Tarihi:

Blackberry’nin patronları istifa etti Heins CEO oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2012 00:00

Blackberry telefonlarının üreticisi Kanadalı Research in Motion’un (RIM) eş başkanları Mike Lazaridis ve Jim Balsillie görevlerinden istifa etti.

CEO’luk görevine ise Thorsten Heins getirildi. RIM’in yönetim kurulu başkanlığına da, Barbara Stymiest atandı.

Rekabetin gölgesinde kaldı

2011’de çok sıkıntılı günler geçiren ve Apple’ın iPhone’u ve Android telefonların gölgesinde kalan Blackberry’nin patronları Lazaridis ve Balsillie’nin, son dönemme yatırımcıların da baskısı altında kalınca görevi bırakmaları kaçınılmaz oldu. İstanbul’dan Kanada’ya göç eden Rum bir ailenin çocuğu olan Lazaridis’in RIM’deki hisselerini elinde bulundurmaya devam edeceği ve şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini sürdüreceği bildirildi. Balsillie de Lazaridis gibi hisselerini elinde tutacak aynı zamanda yönetim kurulu üyeliğini sürdürecek. İkili 20 yıldır hem başkanlık hem de CEO’luk görevini yürütüyordu.

Büyümeye odaklanacak

54 yaşındaki Thorsten Heins’in 27 yıllık iş hayatı deneyimi var. 2007 yılında Siemens’den RIM’e geçti. Ağustos 2011’de başkan yardımcılığına getirildi. Heins, “Blackberry 7 beğenildi. Playbook 2.0 ve Blackberry 10 konusunda heyecanlyız. Güçlü bilançomuz var. Son çeyrek 1.5 milyar dolar nakitteydik ve 5.2 milyar dolar gelir açıkladık. Kısa ve uzun dönemli büyümeye odaklanacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!