Bitcoin’den sonra şimdi de 'AllahCoin’

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin’den sonra şimdi de AllahCoin’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 14:06

Dünyada ilk olarak internet alışverişlerinde kullanılmak için üretilen daha sonra bir ‘sanal para birimi’ olarak büyük sükse yapan ‘Bitcoin’ bu alanda artık yalnız değil.

Haberin Devamı

Bitcoin’in değerinin yüzlerce kat artması ve iyi bir yatırım performansı göstermesi sonrası dünyadaki İslami çevreler bir araya gelerek “AllahCoin”i çıkardı. Bitcoin, nasıl internete endeksli sanal bir para birimi olarak faaliyet gösteriyorsa. Yeni çıkan “AllahCoin” sistemi de hiçbir merkezi otoriteye bağlı olmadan hatta kimler tarafından çalıştırıldığı bilinmeyen bir sistemle işliyor.

İSLAMİYET’E FİNANSMAN SAĞLAYACAK
Bitcoin kelimesi teorik olarak bilgisayar kavramı olan ‘bit’ ile metal para anlamına gelen ‘coin’ kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. “AllahCoin” de Müslümanlık çağrışımı için bu noktada “Allah”ı referans olarak kullanıyor. Kısaca P2P (Peer to peer) ödeme yöntemi olarak kabul edilen Bitcoin sistemi artık bu alanda rakipsiz değil. ‘AllahCoin’ ile sanal alemde hem daha hızlı işlem teyitleri yapılabilecek hem de İslami kültüre katkı sağlanacak. Çünkü bu sistemi geliştirenler, ilk planda dünyadaki Müslüman kardeşliği için kazançlarından yüzde 10’u İslam’ı dinini doğru anlatmak ve vakıflar kurmak için harcayacak.

Bitcoin’den sonra şimdi de AllahCoin’
BITCOIN İLK KEZ 1000 DOLARI AŞTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!