BIST’te ‘birleşme’ ayrılığı

Güncelleme Tarihi:

BIST’te ‘birleşme’ ayrılığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:16

Borsa İstanbul’da genel müdür yardımcısı Mustafa Baltacı ve Ali Çöplü görevinden ayrıldı. BİST yönetimi değişikliğin kurumun organizasyon yapısındaki birleşme işlemleri nedeniyle olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

17 Aralık operasyonunun ardından kamuda başlayan görevden almalar Borsa İstanbul’a sıçradı. Borsa İstanbul (BİST) Genel Müdür yardımcısı Mustafa Baltacı ve kurumun Bilişim Teknolojileri İş Grubu Başkanı Ali Çöplü görevinden ayrıldı. Borsa İstanbul’a yakın kaynaklar, üst yönetimdeki bu değişikliğin, zaten kurumun organizasyon yapısında 6-7 aydır devam eden yeniden yapılanma sürecinin bir sonucu olduğu değerlendirmesini yaptı. Edinilen bilgiye göre, geçen hafta cuma günü gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında, Borsa İstanbul bünyesindeki bazı ana işgruplarının birleştirilmesi kararı alındı. Bunun sonucunda da Mustafa Baltacı ve Ali Çöplü kendilerine bağlı işgrupları kalmaması nedeniyle görevlerinden ayrıldılar.

ANA İŞ GRUPLARI BİRLEŞTİ

Borsa İstanbul’un organizasyon yapısındaki değişikliğe göre, Baltacı’nın sorumlu olduğu Dış İlişkiler Bölümü ve Satış ve Pazarlama Departmanı başka ana iş grupları ile birleştirildi. Çöplü’nün sorumluluk oalanı olan Bilişim Teknolojileri İş Grubu da yine farklı bir ana iş grubu kapsamına alındı. Yeniden yapılanma kapsamında İş Geliştirme Bölümü ve Araştırma Bölümü birleştirildi. Bunun sonucunda da Araştırma Bölümü Başkanı Orhan Erdem de görevinden ayrıldı. BİST’ten resmi bir açıklama yapılmazken, kuruma yakın kaynaklar “Şu an için sadece mevcut görevlerinden ayrıldılar” ifadesini kullandı.
Dün sabah saatlerinde kurumun üst yönetimindeki değişiklik sosyal medyaya da yansırken, Mustafa Baltacı’nın Borsa İstanbul adına bazı temaslarda bulunmak üzere Borsa İstanbul Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ile birlikte Gürcistan’da olduğu öğrenildi. Borsa İstanbul’un Dış İlişkileri’ni yürüten Baltacı bir süredir, yabancı şirketleri Borsa İstanbul’a kote olmaya davet eden Listing İstanbul projesini yönetiyordu. Ali Çöplü ise, BİST’in bir süredir Nasdaq ile yürüttüğü stratejik ortaklık çalışmaları kapsamında kurumun yeni teknolojik altyapısının kurulması gibi önemli projeleri üstlenmişti. BİST geçtiğimiz günlerde, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun kuruma yönelik denetim başlatması nedeniyle gündeme gelmiş, Başkan Turhan denetimi rutin olarak değerlendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!