Birsen: 2000'de iyi bir yıl geçirdik

Güncelleme Tarihi:

Birsen: 2000de iyi bir yıl geçirdik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2001 00:00


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen, endeks dışındaki göstergelere bakıldığında 2000 yılında İMKB'nin iyi bir yıl geçirdiğinin görüleceğini bildirdi.
Haberin Devamı

Osman Birsen, İMKB'nin Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 35 yeni halka arzın, yeni bir rekoru ifade ettiğini vurgulayarak, Borsa'nın son iki krize rağmen ülkenin en sıkıntısız kuruluşu olduğunu söyledi.

Uzaktan erişim konusunda 2000 yılında tahvil ve bono piyasasında sistemin yüzde 100'ünün tamamlandığını, hisse senetleri piyasasının ise hemen hemen hazır olduğunu belirten Birsen, artan yatırımcı sayısına rağmen ileri teknoloji konusundaki gelişmeleri de gecikmeden yerine getirdiklerini kaydetti.

Genel Kurul'da, 2000 yılı faaliyet raporu ve bağımsız dış denetim raporu okunarak oylandı ve yönetim ile denetim kurulları ibra edildi.

Görev süresi sona eren Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Canevi, Denetim Kurulu Üyesi Atilla Köksal ve Disiplin Komitesi Üyesi Bedii Ensari, yeniden aynı görevlere seçildiler.

Genel Kurul, Borsa'nın merkez kayıt kuruluşu, lisanslama şirketi, bilgisayar hizmetleri için kurulacak şirketlere ve yabancı borsalara iştiraki için yönetim kuruluna yetki verdi.

Toplantıda, temerrüt oranları ile ilgili 35. madde, temerrüt faizlerinde Merkez Bankası oranları yerine bu konuda İMKB'yi yetkili kılan şekliyle değiştirildi.

110 OKUL DAHA YAPILACAK

Bu arada, 8 yıllık eğitim kapsamında devlete yapılan bağış hakkında da bir açıklama yapılarak, bugüne kadar 44 okulun tamamlandığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan 2. protokol kapsamında meslek lisesi ağırlıklı 110 okul daha yapılacağı kaydedildi.

Sözkonusu okulların daha önce yapılan 32 trilyon liralık bağışın nemalarıyla gerçekleştirileceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!