Birlikler fiyat açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Birlikler fiyat açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pamuk 205 bin lira

Çukurova'da pamuk taban fiyatı belirlendi. Çukobirlik Genel Müdürü Abdulkadir Uslu, bu yıl Çukurova çiftçisine verilecek pamuk taban fiyatının 205 bin lira olduğunu açıkladı. Uslu, belirlenen fiyatın sevindirici olduğunu belirterek, ‘‘Hükümetimiz bu fiyatla çiftçisini perişan olmaktan kurtarmıştır. Teşekkür ederiz’’ dedi. Uslu, taban fiyat belirlenirken üreticinin gelir ve giderleri, pamuğun maliyeti, dünya pamuk fiyatlarının genel durumu ve hükümetin verebileceği miktarın gözönüne alındığını hatırlattı.

Ayçiçeği 130 bin lira

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik), yeni sezon kampanya döneminde ayçiçek alım fiyatını, 130 bin lira artı 5 cent prim olarak açıkladı. Birlik Genel Müdürü Cemalettin Uslu, 1999-2000 yılı kampanya dönemi alımlarında, ayçiçeğine koli başına 130 bin lira fiyat ödeneceğini bildirdi. Uslu, şöyle dedi: ‘‘Bugüne kadar 72 ton alım yapıldı. Ürün alımları sadece 1999-2000 işyılı için birliğimize rekolte beyannamesinde bulunanlardan yapılacak. 130 bin lira olan kilo fiyatına 5 cent'ten az olmamak kaydıyla prim ödemesi de yapılacak.

Kuru üzüm 405 bin lira

Tariş Üzüm Birliği, yeni sezon kampanya dönemi çekirdeksiz kuru üzüm 9 numara baz alım fiyatını 405 bin lira olarak açıkladı. Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, yaptığı yazılı açıklamada, 1999-2000 yılı kampanya dönemi alımlarına kooperatiflerde başlandığını bildirdi. Türker, diğer ara fiyatların ise en kısa sürede açıklanacağını kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!