Bir uçmadıkları kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Bir uçmadıkları kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 22:19

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES, dün kapılarını tüm ziyaretçilere açtı. Yaklaşık 200 bin kişinin akın ettiği fuarda beyaz eşyadan drone’lara, televizyondan kulaklıklara kadar birçok ürün tüketicilerin beğenisine sunuldu. Ancak bu yıl en çok konuşulan konu giderek ağırlığını artıran otomotiv markalarıydı. Geçtiğimiz yıllara oranla ilgisi artan otomotiv markalarının sayısı 12’ye kadar yükseldi. CES’te yerini alan markalar arasında Audi, BMW, Continental, Chrysler, Faraday, Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Ford, Honda, Hyundai, Mercedes, Nissan, Toyota ve Volkswagen yer aldı. Bu şirketlerin tümünün ortak amacı ise geleceğin ulaşım trendlerini belirlemek. Sürücüsüz yani otonom araçları tüketicilere sunmak için çalışmalarını hızlandıran şirketlerin teknolojik gelişmelerini yakından inceledik.

Haberin Devamı

2020 İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPTI

SON yıllarda sürücüsüz araç teknolojilerine yatırım yapan ekran kartı üreticisi Nvidia ile Audi’nin işbirliği ses getirdi. Audi’nin 2020 yılında sürücüsüz otomobil üretmek için yaptığı çalışmalara destek verecek olan Nvidia, dördüncü seviyede sürücüsüz araç teknolojisi geliştirecek. Bu kapsamda ise ‘Drive PX 2’ modülü Audi için geliştirilecek. Böylece hiçbir insan müdahalesine duyulmada araçların seyahat etmesi sağlanacak.

AKILLI ASİSTAN CORTANA GELİYOR

SON birkaç yıldan beri CES’e katılan BMW, bu yılda fuar alanının karşısındaki otopark alanındaki yerini aldı. BMW, teknoloji devi Microsoft ile açıkladığı işbirliğiyle dikkat çekti. Bu kapsamda Microsoft’un akıllı asistanı Cortana, yeni BMW modelleriyle sunulacak. Cortana ile araç kullanıcıları yapay zekadan yardım alarak, seyahatlerini kolaylaştırabilecek.

Haberin Devamı

TEK TEKERLEKLİ ULAŞIM

JAPON otomotiv devi Honda, CES’te dikkat çeken standlar arasında. Şirket, bir elektrikli konsept otomobil ve tek tekerli bir araç tanıttı. Deneme fırsatı yakaladığımız UNI-CUB adındaki tek tekerlekli ulaşım aracı, dengede duruyor ve kullanıcıların vücut hareketlerine göre kontrol ediliyor.

 SÜRÜCÜSÜZ AİLE ARACI

FIAT Chrysler Automobiles (FCA) ve Google’ın sürücüsüz araç şirketi Waymo ile geliştirdiği aracın dışında ‘Chrysler Portal’ adında elektrikli ve sürücüsüz aile aracı konseptini tanıttı. Ters açılan kapılar, fütüristik iç tasarım ve konsol ortasında yer alan OLED ekran aracın özellikleri arasında.

YENİ NESİL OTONOM ARACIYLA GELDİ

SÜRÜCÜSÜZ araç teknolojileri üzerine geliştirdiği araçları daha önce CES’te sergileyen Ford, yeni nesil aracını bu yıl ilk kez tanıttı. Hibrit bir ‘Fusion’ modele uygulanan iki yeni LIDAR sensör bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!